Üç enternasyonalist savaşçı şehit düştü

YPG Basın Merkezi, Efrin ve Derazor’da şehit enternasyonalist savaşçıların kimliklerini açıkladı.

YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre, şehit düşen savaşçılardan biri Fransız, biri İspanyol ve diğeri ise Hollandalı.

Açıklamada, Fransalı Baran Galicia (Samuel Prada Leon) ve Kendal Breizh (Olivier François Jean Le Clainche) isimli savaşçıların 10 Şubat günü Cindirese cephesinde ‘kahramanca savaşarak şehit düştükleri’ belirtildi.

Hollandalı Baran Sason (Sjoerd Heeger)’ın ise 12 Şubat günü Derazor’da şehit düştüğü bildirildi.

YPG sitesinde yer alan açıklamanın tamamı şöyle:

Baran ile Kendal yoldaşlarımız, Rojava Kürdistanı ve Kuzey Suriye halklarının kan ve emekleriyle yarattıkları devrim değerlerinin, işgalci-gerici-soykırımcı güçlerin saldırılarına maruz kaldığı böylesi bir dönemde, halklarla omuz omuza direniş cephesine katılmış, devrimi ve kazanımlarını canları pahasına korumuşlardır. Mücadelemizin Ortadoğu’da insanlık onuru adına giriştiği bu görkemli direnişin birer parçası olan bu yoldaşlarımız, enternasyonalist devrimci ruhun ve Ortadoğu’daki demokrasi mücadelesinin sembolleri olmayı başarmışlardır. Binlerce kilometre öteden, Fransa ve İspanya’dan yola çıkarak Rojava’da IŞİD barbarlığına karşı yürütülen mücadeleye katılan Baran ile Kendal yoldaşlar, mücadele kararlılıklarını ve evrensel sosyalist değerlere olan bağlılıklarını, mücadelelerini son ana kadar yürüterek ispatlamışlardır.

Kendal yoldaşımız Fransa’dan, Baran yoldaşımız ise İspanya’dan Kürdistan’a gelerek 2017 yılı yazında Halk Savunma Birlikleri (YPG) saflarındaki yerlerini almış, mücadele içerisinde bulundukları süre boyunca IŞİD gericiliğine karşı yürütülen savaşta aktif rol oynamışlardır. Rakka ve Deyrezor gibi IŞİD’in önemli merkezlerinin özgürleştirilmesinde bu iki yoldaşımızın büyük emekleri olmuş, aylarca süren savaşta aralıksız yer almışlardır. 20 Ocak tarihinde işgalci Türk ordusu ve çoğunluğu El Nusra ve IŞİD’den devşirilen selefi-cihatçı terör gruplarının Efrîn Kantonu’na yönelik saldırılarının başlamasıyla, kendi önerileri üzerine pek çok enternasyonalist arkadaşıyla birlikte bu bölgeye gelmiş ve Efrîn’de soykırımcı-işgalci saldırılara karşı yürütülen insanlık mücadelesinin birer parçası olmuşlardır. Baran ile Kendal yoldaşlarımız, tıpkı Rakka ve Deyrezor’da IŞİD’e karşı olduğu gibi Efrîn’de de IŞİD taktikleri ile IŞİD ile aynı zihniyeti paylaşan bu terör gruplarına karşı direnmişlerdir. Kuzey Suriye ve Rojava Kürdistanı’nda insanlığa karşı gelişen en büyük tehditlerden biri olan IŞİD’e ve onun fikir ortağı El Kaide menşeili – AKP destekli selefizme karşı mücadeleye katılmanın ve ilerici insanlığın Ortadoğu’daki tek umudu olan Demokratik ve Kadın Özgürlükçü Toplum Paradigmasını esas almanın, gerçek anlamda sosyalizmin en temel evrensel ilkesi olduğu, bu yoldaşlarımız tarafından en iyi biçimiyle ortaya koyulmuştur. Mücadele anlayışımız ve yaşam felsefemizin temelindeki “Anlamanın gerçekleştirmek olduğu” ilkesi, bu yoldaşlarımızın yaşam duruşunda somut ifadesini bulmuştur. Onlar “anladıklarını” başkalarının gerçekleştirmesini beklemeyen tutumlarıyla enternasyonalist devrimci duruşun sorumluluğunu en yakıcı biçimde üstlenmişlerdir.

Mücadele tarihimizin karakteristik bir özelliği ve yoldaşlarımızın emeklerine bağlılığın bir gereği olarak, Kendal ve Baran arkadaşlarımızın savaşımını, IŞİD ve Türkiye destekli El Kaide karanlığını bu coğrafyada tamamen boğana uğratmak kadar mücadele gerekçemiz olarak esas alacağımıza söz veriyoruz. Kendal ve Baran yoldaşlar şahsında mücadelemizin bütün enternasyonalist şehitlerini bir kez daha şükranla ve minnetle anıyor; şehitlerimizin ailelerine, sevenlerine ve tüm ilerici insanlığa başsağlığı diliyoruz.

Zafer er ya da geç direnen halkların olacaktır!

Şehitlerin sicil bilgileri şöyle:

Baran Galicia

Kod Adı: Baran Galicia

Adı Soyadı: Samuel Prada Leon

Doğum Yeri: Ourense, 1993

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / 10 Şubat 2018

Kendal Breizh

Kod Adı: Kendal Breizh

Adı Soyadı: Olivier François Jean Le Clainche

Doğum Yeri: Malestroit, 1977

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn / 10 Şubat 2018

Baran Sason

Kod Adı: Baran Sason

Adı Soyadı: Sjoerd Heeger

Doğum Yeri: Netherland, 1993

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêra Zor / 12 Şubat 2018