Şervan İsa Elsoff’ta anıldı

Botan’ın Besta alanında Türk ordusuyla girilen çatışmada hayatını kaybeden Şervan İsa (Kamil Özdemir Oltan) ve 12 HPG gerillası için anma toplantısı gerçekleştirildi.  

Almanya’nın Elsoff kentinde Limburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi (DKTM) ve Şehit Şervan İsa’nın Ailesi adına ağabeyleri Hasan ve Şükrü Oltan tarafından organize edilen taziye ve anma etkinliğine HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, Araştırma Komisyonu adına Sultan Öger, Avrupa Şehitler Ailesi Başkanı Bavê Hesen ve Kürdistanlılar katıldı.
 
Alte Schull Strasse’de bulunan kilisede yapılan anma toplantısı hayatını kaybeden gerillalar anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Açılış konuşmasını DKTM adına Emin Narçin yaptı. Açılış konuşmasında sonra, konuşan Avrupa Şehitler Ailesi Başkanı Bavê Hesen, “PKK yokluktan var olan, bir partidir. Bu hareketi var eden şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyoruz. Varlığımızı şehitlerimize borçluyuz” dedi. 

Sultan Öğer ise, “Başta Şervan İsa ve Mayıs ayı şehitlerini saygıyla anıyorum. Bu şehadetlerin, yaşanan açıların son bulmasını istiyoruz. Şervan İsa, yurtsever ve emektar bir ailenin çocuğu. İsa, yurtsever bir ailenin evladı olduğu için halkın savaşçısı olmayı tercih etti. Halkı için savaştı, mücadele verdi” dedi.
 
BOTAN HALKI 30 YILDIR KESİNTİSİZ BİR MÜCADELE İÇİNDE

Anma toplantısına katılan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız da, “Başta bütün Kürdistan halkının Botan halkının ve Bafe halkının başı sağ olsun. Botan halkı 30 yıldır süresiz bir mücadele içinde, şimdiye kadar binlerce evladı bu yolda şehit düştü. Bu mücadele sürecinde halka katliam yapanları, öldürenler yargılanmasın diye anayasalar değiştiriliyor, referandumlar yapıyorlar“ dedi.
 
Şehit Şervan İsa’nın ağabeyi Kazım Oltan’la yaptığımız kısa sohbette, bize kardeşini anlattı; Şervan İsa’nın asıl isminin Kawa olduğunu ve Türk devleti tarafında kabul edilmeyerek nüfus cüzdanına Kamil olarak yazdıklarını dile getirdi. “Şehit Şervan, Kamil ismini hiç sevmedi. Hep adını Kawa olarak yazardı. Şervan içine kapanık ve sessiz biri olduğu için onun ne düşündüğünü bilmezdik, onun için katılması biraz şaşırttı bizi. Şehit Şervan İsa, 7 Kasım 2015 tarihinde çobanlık yaparken öğlen saatlerinde evden çıkıyor, akşam eve gelmeyince örgüte katıldığını anladık” dedi.