Özgürlük Nöbeti yeniden başlıyor

Fransa’nın Strasbourg şehrinde 8 yıldır aralıksız sürdürülen ve Covid-19 salgını nedeniyle zorunlu olarak ara verilen Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, yeniden başladı.

“Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük” şiarıyla Avrupa Konseyi (AK) önünde düzenlenen özgürlük nöbeti, 416’ncı haftasına girdi. 11 Mart’ta salgına karşı önlemler kapsamında geçici olarak ara verilen eylem, bu hafta Jinên Ciwanên Azad (JCA) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyeleriyle yeniden start aldı.

Eylemi dün devralan ilk grupta Jiyan Aslan, Mervan Amed, Raman Bilal ve Aram Semsur adlı Kürt gençleri yer alıyor.

‘STRATEJİK ÖNEMDE BİR EYLEMDİR’

Eylemlerine ilişkin açıklama yapan gençler, önümüzdeki hafta 9’uncu yılına girecek olan Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nin ‘stratejik önemde’ olduğunun altını çizdiler.

Nöbet eyleminin tertip komitesinde yer alan Zülfü Bingöl ise, Kürt halkının 8 yıldır büyük bir fedakarlıkla sahiplendiği özgürlük nöbetinin bundan sonra da kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı. Bingöl, Avrupa’da yaşayan tüm Kürtlerin Öcalan’ın özgürlüğüne kadar eylemlerinde ısrarlı olacağını sözlerine ekledi. 

8 YILDIR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

AK (Avrupa Konseyi), İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) gibi kurumların bulunduğu Orangerie-Robertsau semtlerinin kesişme noktasında düzenlenen eylem 25 Haziran 2012 tarihinde başlamıştı. Her hafta Avrupa’nın farklı bir bölgesinden yurtseverler ile kurum temsilcilerinin katıldığı nöbet eylemini, ayda bir hafta da Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) üyesi kadınlar yürütüyor.

Eylem kapsamında bugüne kadar yüz binlerce kişi doğrudan Öcalan’ın fikirleri hakkında bilgilendirilirken,  dünya çapındaki Öcalan’a özgürlük talebiyle düzenlenen imza kampanyası kapsamında on milyonu aşkın imza da toplanmıştı.