Öcalan’a Özgürlük Nöbeti Paris grubunda

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için düzenlenen özgürlük nöbetini bu hafta Fransa’nın başkenti Paris’ten gelen yeni bir grup üstlendi.

Fransa’nın Strasbourg şehrinde bulunan Avrupa Konseyi (AK) önünde devam eden Öcalan’a Özgürlük Nöbeti, 323’üncü haftasında.

Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Heilbronn şehrinin üstlendiği nöbet eylemini bu hafta Necmettin Demiralp, Şinasi Yüksel, Ferhat Gümüşboğa ve Remziye Aktan’dan oluşan Paris grubu devam ettiriyor.

Grup adına açıklamada bulunan Necmettin Demiralp, Öcalan’ın esaret altındaki tüm halkların özgürlüğü için umut olduğunu ve tüm ezilen halkların lideri olduğunun altını çizdi. 20 yıla yakın bir süredir devam eden esaret ve tecrite karşı herkesin eylemde olması gerektiğini dile getiren Demiralp, Öcalan esir olduğu sürece Kürt halkının da esaret altında olacağını vurguladı.

Öcalan’a yaklaşımın aynı zamanda Kürt halkına yaklaşımın ne olduğunu gösterdiğini kaydeden Necmettin Demiralp, 2 yıldan bu yana Kürt Halk Önderi’nden haber alınamadığını hatırlattı. Demiralp, buna karşı da sembolik veya küçük eylemler yerine ses getiren ve uluslararası alanda tesir edecek eylemliliklerin gereğine işaret etti.

Paris grubu sözcüsü Necmettin Demiralp, tüm Kürt halkının ve dostlarının halkların özgürlüğünün teminatı olarak görülen Öcalan’ın özgürlüğü için eylemde olması çağrısı da yaptı.