İsveç'te Türk devletinin saldırıları kınandı

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik soykırım operasyonları İsveç'in Göteborg, Malmö, Helsingborg ve Örebro illerinde yapılan gösterilerle protesto edildi. Eylemlerde Türk işgalinin derhal sonlandırılmasını talep eden sloganlar atıldı.

GÖTEBORG

Akşam saat 18.00 sularında Brunn Parkı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk faşizminin Güney Kürdistan'da eş zamanlı düzenlediği soykırım saldırılarını protesto etmek için eylem düzenledi.

Şehit Sema Komitesi'nin çağrısıyla düzenlenen eylemde yapılan konuşmada Türk devletinin saldırılarına karşı suskun kalan Batılı ülkeler eleştirildi. Demokratik kuruluşlar ve insan hakları örgütlerine Türk devletinin katliamlarına karşı çıkmaları çağrıları yapıldı.

ÖREBRO

İl merkezinde Türk devletinin Maxmur, Şengal ve Medya Savunma Alanlarına yönelik saldırını kınamak için bir araya gelenler arasında İsveç ve diğer ülkelerden devrimciler de vardı.

İsveçli örgütler adına yapılan konuşmalarda Türk devletinin amacının Güney Kürdistan ve Rojava'da DAİŞ çetelerini yeniden güçlendirmek olduğu için Kürt Özgürlük Hareketi'ni hedef aldığı belirtildi.

İsveç Hükümeti ve Avrupa Birliği'ne Avrupa'nın güvenliğinin sağlanmasında katkıda bulunan Kürt güçlerinin yanında durmaları çağrıları yapıldı.

HELSİNBORG

Saat 18.00 sularında düzenlenen eylemde Türk devletinin saldırıları kınandı ve İsveç Hükümeti'ne Türkiye'nin soykırım operasyonlarına karşı tavır alması çağrısı yapıldı.

Eylem “Türk ordusu Kürdistan'dan defol” sloganıyla son buldu.

MALMÖ

Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Tarık Serhadi, AKP-MHP ve Ergenakon faşist ittifakının yeni Osmanlı hayallerini yaşama geçirmek için DAİŞ ve El Kaide'yi kullanarak bölgeyi cehenneme çevirmek istediğini söyledi.

Bölge ülkeleri ve uluslararası güçlerin Türkiye'nin saldırılarına karşı suskun kalmasını eleştirdi. Tüm Kürdistanlılar ve dostlarına işgal saldırıları sona erene kadar sokaklarda olmaları çağrısı yaptı.