Berlin'de binler işgale ve ihanete karşı yürüyor

Kürdistanlılar ve dostlarının, Almanya'nın başkenti Berlin'de işgal ve ihanete karşı yürüyüşü başladı.

KON-MED, YJK-E ve Defend Kurdistan öncülüğünde Türk devleti ve KDP'nin işgal saldırılarına karşı Almanya’nın başkenti Berlin’deki yürüyüş binlerin katılımı ve sloganlarla başladı.

Almanya’nın farklı kentlerinden Kürdistanlılar ve dostlarının katılım sağladığı yürüyüş "Bijî Serok Apo", "Bijî Berxwedana Gerila", "Bijî Berxwedana Zape" sloganları ve halaylarla başladı.
 

Yürüyüşte "Stoppt die chemischen Angriffe in Kurdistan" pankartları ve "Kurdistane bipareze/Defend Kurdistan", "Keine deutche Panzer für Erdoğans Kriege" dövizleri taşınıyor.

Brandenburger Tor’a kadar sürecek olan yürüyüş orada mitinge dönüşecek.  

Mayıs şehitleri anısına yapılan saygı duruşundan sonra konuşan Fed-Kurd eşbaşkanları Niştiman Tarhan ve Kerem Gök, "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve direnen gerillaya adıyoruz yürüyüşümüzü. Zap’a sefer olur ama zafer olmaz” dedi.

NAV-YEK adına Haci Çelik ise “Amed zindanındaki direniş, Seyit Rıza'nın, Şeyh Said’in sloganları bizim sloganlarımızdır” dedi.

CÎK Başkanı Hafız Ahmet Turhallı'nın konuşması ve Women Defend Rojava adına açıklamanın ardından gerilla direnişini selamlayan sloganlar atıldı.