İşgal saldırıları Kürt halkını yıldırmayacaktır

Türk devletinin saldırılarını protesto etmek için alanlara çıkan Kürdistanlılar, işgal saldırılarının Kürt halkını yıldıramayacağını belirtti.

İşgalci Türk ordusunun Şengal, Maxmur ve Medya Savunma Alanları'na yönelik saldırılarına karşı Fransa'nın Rennes şehrinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostları alanlara çıktı. Demokratik Kürt Toplum Derneği ve Zin Kadın Derneği öncülüğünde Place de Colombier meydanında bir araya gelen Kürdistanlılar sloganlar ile Republiqe Meydanı'na doğru yürüyüş gerçekleştirdi. "Kürdistan’da savaşa hayır" pankartı taşıyan kitle sık sık, "Katil, diktatör Erdoğan" ve "Kürdistan Faşizme mezar olacak" sloganları attı. Republiqe Meydanı'nda açıklama yapan kitle sloganlar eşliğinde eylemi sonlandırdı.

DEN HAAG

Hollanda'nın Den Haag şehrinde Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. Den Haag DKTM'nin düzenlediği eylem Fahri Türk konsolosluğu karşısında yapıldı. Eylemde yapılan açıklamada Avrupa’nın Türkiye’yi finanse ettiği ve Türkiye'nin de Kürtleri bombaladığı belirtildi. İşgalci Türk devletinin DAİŞ zihniyetiyle Kürtlere saldırmaya devam ettiği vurgulanan açıklamada, Kürt halkının ve bölgedeki halkların kazanımlarını hedefleyen bu DAİŞ zihniyetine karşı birlik çağrısı yapıldı. Eylemciler çarşamba saat 16:00'da Hollanda parlamentosu önünde yeniden bir araya geleceklerini duyurdu.

VİYANA

Avusturya'nın başkenti Viyana'da bugün saat 17.00'da Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Demokratik güç birliğinin organize ettiği eylem Avusturya Parlamentosu önünde yapıldı. Türk devletinin saldırılarına dair bildirilerin dağıtıldığı eylemde, kadın hareketi Awesta Parlemento güzergahındaki yolu 15 dakika trafiğe kapattı. 2 saat süren eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.

SARBRÜCKEN

Türk devletinin, Şengal, Maxmur ve Medya Savunma Alanları'na yönelik hava saldırısı Almanya'nın Sarbrücken kentinde protesto edildi. DKTM'nin organize ettiği eylemde yapılan konuşmalarda, Türk devletinin hava saldırısının, Kürtlerin kendi aralarında ulusal birlik görüşmelerinin gerçekleştirdiği bir dönemde yapıldığına dikkat çekilerek, "Herkes şunu bilmeli ki bu saldırılar Kürtlerin birlik arayışına karşı verilen bir cevaptır. Türkiye faşist rejimi şunu bilmeli ki bu saldırılar bizi yıldıramaz. Bilakis öfkemizi daha da artıracaktır" denildi.

STRASBOURG

Medya Savunma Alanları, Maxmur Mülteci Kampı ve Şengal’e yönelik saldırılar Fransa'nın Strasbourg kentinde de protesto edildi. Zin Kadın İnsiyatifi’nin çağrısı ile bir araya gelen Kürt halkı ve dostları, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde yaşamlarını yitirenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. "Maxmur, Kandil, Şengal Türk uçaklarınca bombalanıyor", "Tiran Erdoğan’a karşı çıkın", "Kürdistan’da Türk terörizmine son" pankartlarının taşındığı mitingde sık sık, "Terörist Erdoğan" ve "Kürdistan'da katliam var" sloganları atıldı.

Zin Kadın İnisiyatifi aktivistlerinin hazırladığı bildirinin okunduğu eylemde, Türk devletinin saldırılarının amacının Kürt halkını soykırıma uğratmak olduğuna değinildi. Türk devletinin demokrasi ve özgürce yaşamdan yana olan herkes için bir tehdit oluşturduğu belirtilen eylemde, Fransa halkı faşizme karşı Kürt halkı ile dayanışmaya çağrıldı.

BERLİN

Berlin Türk Elçisi önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Eylemde Êzidî kadın meclisi adına konuşan Nure Alkış, "İşgalciler, Şengal'de yapamadıklarını şimdi yapmak istiyorlar. Biz Êzidî halkı olarak her zaman işgale karşı geleceğiz" diye konuştu. Die Linke vekili Hakan Taş ise, "Erdoğan rejimi gittikçe kan kaybediyor. Kan kaybettikçe de Kürdistan'a saldırıyor. Şiddetle kınıyoruz bu saldırıları" dedi. Alman Federal Meclis üyesi Gökay Akbulut ise, "Bu saldırıları meclis gündemine taşıyacağız" diye açıklamada bulundu.

BİELEFELD

Türk devletinin hava saldırılarını protesto etmek için Bielefeld'de bir araya gelen yüzlerce Kürdistanlı bir yürüyüş düzenledi. Bildiri dağıtıp, pankart ve bayrak açan eylemciler, Güney Kürdistan'daki mevcut durumu ve Türk devletin saldırılarına ilişkin bilgiler verdi. Aktivistler özellikle Êzîdi halkına yönelik saldırılara dikkat çekti. Eylemde yapılan konuşmalarda, "Erdoğan DAİŞ’in mirasını sürdürüyor ve Şengal'deki sivilleri bombalıyor" denildi. Eyleme, Antifa ve FFF'den aktivistler de destek verdi.

HAMBURG

Türk devletinin saldırıları Almanya’nın Hamburg kentinde de bir mitingle protesto edildi. Altona semtinde düzenlenen mitinge çok sayıda Kürdistanlı ve Alman dostları katıldı.

Mitingde Hamburg Rojbin Kadın Meclisi adına konuşma yapan Leyla Kaya saldırılar karşısında Kürt halkının asla diz çökmeyeceği belirtti.

KNK Temsilcisi Serhat Çetinkaya ise saldırıların tüm insanlığa yapılmış olduğunu belirterek, “Bu saldırılar ve baskılar ancak güçlü bir örgütlülükle aşılabilir” dedi.

Hamburg Demokratik Güç Birliği adına konuşan Hatice Dersim de saldırı ve baskıların Erdoğan’ın sonunu getireceğini söyledi.

Eylemde sık sık, “Terörist Erdoğan”, “Katil Erdoğan”, “Yaşasın devrimci dayanışma” sloganları atıldı.