İntikâm birimleri: Misliyle hesap soracağız

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayan intikâm birimleri, tecrit ve soykırımcı saldırıların hesabını soracağını belirtti.

Şehit Sakine Cansız ve Şehit Atakan Mahir intikâm birimleri tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Tüm halkların ve ezilenlerin özgürlük iradesi, Güneşimiz Önder Apo'nun doğum günü kutlu olsun. Önder Apo ile özgür bir yaşam ya da yaşamama ve yaşatmama' sözümüzü yineliyoruz" denildi.

'SOYKIRIMCI SALDIRILAR VE TEHDİTLER SÜRÜYOR'

Açıklamada, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın sağlık koşulları hakkında bilgi sahibi olunmadığı, Türk devletinin dört parça Kürdistan'da soykırımcı saldırılarını sürdürdüğü vurgulandı.
Dünya koronavirüsle mücadele ederken Erdoğan ve çetesinin Kuzey ve Güney Kürdistan sınırında işgali geliştirmekte olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Zindanlarda 'virüslü hastaları siyasi tutsakların içerisine koyacağım' diyerek tehditlerini geliştirmekte, yeni yasalarla çetelerini bırakıp, siyasi, onurlu mücadele eden esir tutsakları ölüme terk etmekteler" diye kaydedildi.

'MİSLİYLE HESAP SORACAĞIZ'

İntikâm birimleri açıklamasında, "Bu yürütülen ahlaksız özel savaşa karşı her yerde direniş ruhu ile intikâm birimleri olarak, tüm devrimci-demokratik güçler olarak, İmralı’da yaşanan ve yaşanacak olan her şeyden  AKP-MHP faşist rejimini sorumlu tutuyoruz. AKP-MHP faşist rejimi ile her kim iş birliği içerisindeyse, yapılan her türlü kötülüğün hesabı, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da misliyle sorulacaktır. Yapılan kötülükler hiç kimsenin yanına kâr olarak kalmayacaktır.
'Önderliksiz bir hayatı yaşamama ve yaşatmama' şiarıyla intikâm ateşini gürleştirip 4 Nisan'la birlikte Newroz ruhu ile kutlamalar yapıp her daim  sokaklarda olacağız" dedi.

EYLEMLER

İntikâm birimleri, son günlerdeki eylemlerine ilişkin de şu bilgileri verdi:
"28 Mart: Van İpekyolu Xacort  Sürmeli kanal bölgesinde öz savunma birimleri yol kapatıp tecrit konulu konuşmalar yaptı. Mahalleye girmeye çalışan düşman kontraları, mahalleye girmeden öz savunma birimlerimiz tarafından el yapımı patlayıcılar ile vuruldu.
29  Mart: Edremit Şabaniye'de AKP çete üyesi korucunun evine parça tesirli bomba atılarak eylem düzenlendi.
29 Mart: İpekyolu Bostaniçi polis karakoluna kısa namlulu silahlarla eylem düzenlendi. Eylem sonucu polis ölü ve yaralıları netleştirelemedi.
28 Mart: İpekyolu Karşıyaka Mahallesi'nde mahalle öz savunma birimleri yol kesip halka tecrit konulu anlatımlar yaptı."