YPG: Enternasyonalist yoldaşımız Baxoz'da ölümsüzleşti

İtalya’dan Rojava direniş saflarına katılan Lorenzo Orsetti (Tekoşer Piling) adlı savaşçının Baxoz'da yaşanan çatışmada şehit düştüğünü duyurdu.

YPG Basın İrtibat Merkezi, enternasyonal savaşçı Lorenzo Orsetti (Tekoşer Piling)'nin Baxoz'da şehit düştüğünü açıkladı.

YPG açıklamasında şunlar belirtildi:

"2017 yılında İtalya’dan Rojava direniş saflarına katılan Lorenzo Orsetti (Tekoşer Piling) arkadaşımız enternasyonelist devrimci kimliğiyle özgürlük mücadelesinde aktif bir şekilde yerini almıştır. YPG bünyesinde enternasyonelist birimlerimizde yerini alan Tekoşer Piling arkadaşımız işgalci Türk devleti tarafından gerçekleştirilen Efrin’e yönelik işgal saldırılarına karşı da direnişin ön saflarında yerini almış ve her koşulda özgürlük mücadelesini büyük bir kararlılıkla yürütmüştür.

DAİŞ’e karşı Dêrezor’da yürütülen Cizre Fırtınası hamlesinde de büyük bir fedakarlık ve azimle savaşmıştır. Tekoşer arkadaşımız bölgede mücadele içerisinde kaldığı süreçte TKP/ML-TİKKO enternasyonel birimlerinde de aktif bir biçimde yerini almış, sosyalizmin evrensel değerlerini şahsında somutlaştıran ilkeli ve kararlı bir duruşun sahibi olmuştur.

Özgürlük devrimine olan bağlılığıyla örnek bir yaşama sahip olan Tekoşer arkadaşımız 18 Mart günü DAIŞ işgali altındaki son alanda gerçekleştirilen operasyonlarda yaşanan bir çatışma esnasında şehit olmuştur.

Rojava devriminde şehit düşen bütün enternasyonelist yoldaşlarımızı anarken Tekoşer arkadaşımızın değerli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz."

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle:

Kod Adı: Tekoşer Piling

Adı Soyadı: Lorenzo Orsetti

Ana Adı: Annalisa

Baba Adı: Alessandro

Doğum Yeri ve Tarihi: İtalya - 1986

Şehadet Yeri ve Tarihi: Dêrazor / 18 Mart 2019