Julie 16 yaşındaydı, sadece öksürüyordu...

Fransa’da 16 yaşındaki Julie A. isimli kız çocuğu koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. Annesi, “sadece bir öksürüğü vardı” diyor. Julie’nin ölümü, virüsün kendilerini yenilmez sanan gençleri de vurduğunu gösterdi.

Julie A., koronavirüsten dolayı Fransa'da hayatını kaybeden en genç kişi oldu. 16 yaşındaydı. AFP’ye konuşan annesi, “Sadece bir öksürüğü vardı” diyor. Bir hafta önce ortaya çıkan ve zararsız gibi görünen bu öksürük, kız çocuğunun ölümüne kadar gitti.

Pazartesi günü bir doktorun yanına götürüldü Ailesine göre özel bir sağlık sorunu yoktu. Aile doktoru “kabul edilebilir” düzeyde bir nefes darlığı sorunu tespit etti. Acil servis aranarak, gelip almaları sağlandı. Önce Longjumeau kentindeki devlet hastanesine kaldırılan Julie, durumu ağırlaşınca Paris'teki çocuk hastanesi Hopital Necker'e nakledildi.

Doktorların burada yaptığı ilk iki test sonucu negatif çıktı. İyi haberdi. Julie’nin en kötü durumdan kurtulmuş olduğu sanıldı. Geç saatlerde annesine yeni bir telefon geldi. Kız çocuğunun testinin pozitif çıktığı ve durumunun ağırlaştığı iletildi. Julie Salı’yı Çarşamba’ya bağlayan gece hayatını kaybetti.

Ailesini göremeden yaşamını yitiren Julie, Fransa'da yetişkin olmayan ilk ölüm vakası olarak kayda geçti.

Le Parisien gazetesine konuşan ailesi, genç kızın daha önce hiçbir hastalık geçirmediği ve sağlığının genellikle iyi olduğunu söyledi. 

Kız kardeşi Manon, "Geçtiğimiz hafta hafif öksürmeye başladı. Nefes almakta güçlük çekince hastaneye götürdük” dedi.

AFP’ye de konuşan Manon, “Başından beri, bize virüsün gençleri etkilemediği söyleniyor. Herkes gibi inandık” diyerek üzüntüsünü ifade etti.

Julie'nin ölümü "virüsün gençleri etkilemediği'' yönündeki iddiaları da yeniden tartışmaya açtı. Uzmanlar, genç-yaşlı herkesin sokağa çıkma yasağına uyarak evde kalmaya ve sağlık uyarılarını dikkate almaya devam etmelerini istedi.

Fransa Sağlık Müdürü Jerome Salomon, virüsün gençlerde “son derece nadiren görülen” sert bir biçiminin Julie’yi öldürdüğünü belirtti.

BELÇİKA BAŞBAKANI PARTİ YAPAN GENÇLERİ ELEŞTİRDİ

Belçika Başbakanı Sophie Wilmes de Cuma günü yaptığı bir açıklamada parti yapan gençleri eleştirdi. Wilmes, “Çok sayıda genç kendilerini ilgili hissetmiyor. Genç olunduğunda insan kendisini yenilmez hisseder. Bundan 15 gün önce kafelerde kutlama yapan gençler arasında bugün yoğun bakımdan olanlar var” dedi.