HPG ve YJA Star gerillalarından Erzincan ve Xakurkê’de eylem

HPG BİM, HPG ve YJA Star gerillalarının işgalci Türk ordusuna yönelik Erzincan ve Xakurkê’de eylem düzenlendiğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), HPG gerillalarının düzenlediği eylemlerin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

HPG BİM açıklaması şöyle:

“GERİLLALARDAN ERZİNCAN’DA EYLEM

15 Temmuz günü Erzincan’ın Kemah ilçesine bağlı Oluk Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik güçlerimiz bir eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının yoğun ateş altına alındığı bu eylemdeki ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından kobra helikopterler ile alanı bombalayan işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.

XAKURKÊ’DE HELİKOPTER TEPESİNE KONUMLANMAYA ÇALIŞAN İŞGALCİLERE SABOTAJ

İşgalci TC ordusu Medya Savunma Alanları’ndan Xakurkê bölgesine bağlı Şehit Hozan Tepesini 14 Temmuz günü akşam saatlerinde, Şehit Eriş Tepesi’ni ise 16 Temmuz günü yine akşam saatlerinde savaş uçakları ve taarruz helikopterleri ile bombalamıştır. Bombardımanlar ardından işgalci TC ordusu Skorsky helikopterlere ile indirmeler yaparak bu her iki tepede bir işgal harekatı başlatmıştır.

İşgal harekatına yönelik güçlerimiz, 16 Temmuz günü saat 14.10’da Helikopter Tepesi’nde konumlanmaya çalışan işgalci TC ordusuna yönelik sabotaj taktiği ile bir eylem düzenlemiştir. Ölü ve yaralı askerlerin olduğu değerlendirildiği bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu ölü ve yaralı askerleri Skorsky helikopterler ile alandan uzaklaştırmıştır.

TÜRK SAVAŞ UÇAKLARI MEDYA SAVUNMA ALANLARINI BOMBALADI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda;

16 Temmuz günü saat 20.30 sularında savaş uçakları Heftanin bölgesine bağlı Xantur alanını bombalamıştır.

17 Temmuz günü gece saatlerinde savaş uçakları Kandil bölgesine bağlı Kozine, Bêpalan, Enzê ve Bêreşê köyleri ile Şehit Nuda Tepesi, Dola Bedrana, Dola Zergelê ve Tepê Savaş alanlarını bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız olmazken, yöre halkına ait bağ ve bahçelerde yangın çıkmıştır.”