HPG: 7 işgalci cezalandırıldı, 1 araç imha edildi

HPG/YJA Star gerillaları, Siirt ve Heftanin'de gerçekleştirdikleri eylemlerde 7 işgalci Türk askeri cezalandırıldı, 1 araç da imha edildi.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve işgal saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada şu ayrıntıları paylaştı:

"Cenga Heftanin Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 21 Eylül günü saat 14.00’da Bektorya alanına bağlı Şehit Şilan Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde bir işgalci TC askeri cezalandırılmıştır.

Şehit Medya Mawa ve Şehit Rızgar Gever Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, Sêrt’in Dıhê (Eruh) ilçesine bağlı Giver ve Buzıkra köyleri arasında yol çalışması yürüten işgalci TC askerlerini bir süre denetime aldıktan sonra 20 Eylül günü akşam saatlerinde sabotaj taktiğiyle başarılı bir eylem gerçekleştirmişlerdir. Bu eylemde düşmana ait bir araç tamamen imha edilirken, içindeki 6 işgalci TC askeri cezalandırılmıştır. Gerçekleştirilen bu etkili eylem Botan şehitleri anısına gerçekleştirilmiştir.

19 Eylül günü işgalci TC ordusu Colemerg’in Gever ilçesine bağlı Tacê, Tılora Jêr, Tılora Jor ve Kuçe köylerinde geniş kapsamlı bir işgal operasyonu başlatmıştır. Bu operasyon 21 Eylül günü gece saatlerinde sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilmiştir.

BESTA'DA ŞEHİT DÜŞEN 2 GERİLLANIN KİMLİĞİ AÇIKLANDI

14 Eylül günü öğlen saatlerinde işgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Şırnak’ın Besta bölgesine bağlı Givara alınana yönelik geliştirdiği hava saldırısı sonucu Laleş ve Zerdeşt yoldaşlarımız şehadete ulaşmışlardır. Şehit yoldaşlarımızın ayrıntılı kimlik bilgileri şöyledir:

 

Kod Adı: Laleş Koçer
Adı Soyadı: Hogır Muhammed
Doğum Yeri: Qamışlo
Anne - Baba Adı: Sabah - Zeydin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Eylül 2020 / Besta

Laleş – Hogır Muhammed

 

Kod Adı: Zerdeşt Rêber
Adı Soyadı: Seyithan Akcan
Doğum Yeri: Siirt
Anne - Baba Adı: Vesile - Rakip
Şehadet Tarihi ve Yeri: 14 Eylül 2020 / Besta

Laleş ve Zerdeşt yoldaşlarımız Kürdistan’ın yurtsever ailelerinde farklı tarihlerde dünyaya gelmiş ve PKK’nin öncülük ettiği özgürlük mücadelesinin etkisiyle büyümüşlerdir. İşgalci devletlerin yıllardır yürüttüğü Kürt halkını parçalama ve kendi toplumsal gerçekliğinden uzaklaştırma uygulamalarına karşı, Kürt halkı da Önder APO’nun engin felsefesi, güçlü ideolojisi ve özgürlük gerillasının muazzam direnişiyle özgürlüğünü elde etme mücadelesi vermektedir. Laleş ve Zerdeşt yoldaşlarımız da, onurlu Kürt halkının değerli evlatları olarak işgale son vermek ve Kürt halkının mutlak özgürlüğünü sağlamanın gerilla direnişini büyütmekten geçtiği hakikatini yüreklerinde hissederek gerilla saflarına katılmışlarıdır.

Bir halkın özgürlük umudu olma ve bu umudu günbegün büyütmenin sorumluluğunu en derinden hisseden kahraman şehit yoldaşlarımız Kürdistan’ın her bir karışını kanları ve alın terleriyle sulayarak ne kadar kutsal ve değerli olduğunu herkese göstermişlerdir. Laleş ve Zerdeşt yoldaşlarımız da kahraman şehitlerimizin onurlu mirasına ve yiğitlik çizgisine gösterdikleri çaba, emek ve militanca duruşlarıyla sahip çıkmış, her zaman zafere kilitlenerek büyük başarılar elde etmişlerdir. Önderlik felsefesinde derinleşmeyi sürekli esas almış, Demokratik Modernite’nin profesyonelleşen zafer gerillası olmanın gerekliliklerini yerine getirmek için yoğun çaba sahibi olmuş, bu temelde yüzlerini Bakur Kürdistan’ına dönerek Botan’da yeni dönem gerilla çizgisini pratikleştirmeye çalışmışlardır. Büyük bir heyecan ve coşkuyla Agitlerin ve Delallerin diyarı olan Botan’ın Besta alanında destansı bir direniş sergileyerek ölümsüzler kervanına katılmışlardır. Laleş ve Zerdeşt yoldaşlarımız sergiledikleri mücadele azmi ve sarsılmaz iradeleriyle her zaman Kürdistan’ın ölümsüz kahramanları olarak anılacaklardır.

MEDYA SAVUNMA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları gerçekleştirmiştir. Bu saldırıların ayrıntıları şöyledir:

17 Eylül günü saat 17:30’da ve 22 Eylül günü saat 08:50’de Garê bölgesinde bulunan Guzê Köyü’nün etrafı bombalanmıştır.

19 ve 20 Eylül günlerinde Avaşin bölgesinde bulunan Erdewêl köyü bombalanmıştır. Yine 21 Eylül günü saat 18.00’da Avaşin bölgesine bağlı Mervanos alanını ve saat 18.40’ta Şehit Diren alanı bombalanmıştır.”