Heftanîn savaşçıları zindan direnişini selamladı

Cenga Heftanîn savaşçıları, zindan direnişini selamladı, direnişin zaferi getireceğini vurguladı.

Cenga Heftanîn Devrimci Hamlesi’nde Heftanîn’in Xantur alanında, işgalci Türk ordusuna karşı savaşan HPG ve YJA Star gerillaları, zindan direnişini selamladı.

YJA Star gerillası Serhıldan Viyan Çiya, "Biz aynı ruha sahibiz, sadece mekânlar farklı” dedi ve şöyle devam etti:

“Zindan direnişi mücadele tarihimizde hem de Kürdistan’ın son 40 yıllık tarihinde hep rol oynamış, tüm süreçleri etkilemiş ve değiştirmiştir. Biz şu anda aylardır Heftanîn’de direniyoruz. Hem Heftanîn’de, hem zindanlarda PKK’nin direniş ruhunun olduğu her alan bir direniş kalesi haline getiriliyor. Burada tüm saldırılara ve özel psikolojik savaşa karşı değerleri koruma mücadelesi veriyoruz. Eğer başarıya dair, umuda dair ya da zafere dair güçlü umudumuz varsa o da en başta Önderliğimizin İmralı’da ve tüm yoldaşlarımızın her alanda mücadele ediyor olmasını bilmemizden kaynaklıdır. Şehitlerimizin ve halkımızın bizden beklentilerini bilmek, bunun bilincinde olmak ister istemez insanı direnişe geçiriyor.

Zindandaki arkadaşlar direnişi yükseltme gerekliliğinin açığa çıktığı tüm kritik zamanlarda hemen devrimci görevlere sarılan, Önderliği sahiplenen ve sorumluluk alan bir yaklaşım ortaya koymuştur. Partimiz de bunu sürekli böyle değerlendirmektedir. Heval Mazlum Doğan'lardan, Kemal Pir'lerden, Heyri Durmuş'lardan, Dörtler'den söz ettiklerinde sürekli bu hakikati dile getirmişlerdir. Orası da bir devrim sahası ve mücadele alanıdır. Hatta en kızgın savaşın, çetin mücadelenin ve emsalsiz iradenin sergilendiği yer İmralı Zindanı’dır. Düşman gerçekliği zindanda çok daha yoğun ve çıplak zor biçiminde yaşanıyor. Bu yüzden gerçekten de çok büyük bir irade söz konusudur. Biz, şu anda onların direnişinden aldığımız güç ve onlardan aldığımız moral ile direniyoruz Heftanîn’de.”

'ZAFERİ BU RUH GETİRECEK'

Zindan direnişinin 14 Temmuz Büyük Ölüm Orucu’nun yenilmez direniş ruhuyla direndiğini dile getiren YJA Star gerillası Serhıldan Viyan Cudi, bu ruhun mekan tanımadan dağlardan ovalara, zindanlardan şehirlere kadar Kürdistan toplumunun her yerinde bir direniş tutumu olarak ortaya konulduğunu ve zaferi getirecek olanın bu ruh olduğunu dile getirdi.

Cudi; şunları da kaydetti:

"Bize bu ruhu yaşatan, sonsuz mücadele azmi ve sarsılmaz iradeyi veren özgürlüğe olan aşkımızdır. Önderlik, bizim en vazgeçilmez çizgimiz, yol göstericimiz ve hakikatimizdir. Onun fiziki özgürlüğü sağlanmadan, o özgür olmadan hiçbirimiz ne bu dağlarda ne zindanlarda ne de başka yerde özgür olabiliriz. İmralı’dan Heftanîn’e, zindanlardan Kürdistan’ın her yerine kadar uzanan direnişi selamlıyoruz. Zindandaki yoldaşlarımız asla yalnız değildir. Biz direniş ruhunu Amed Zindan direnişinde şehadete ulaşan yoldaşlarımızdan öğrendik, şimdiye kadar ne kazandıysak bu ruh ile kazandık ve bundan sonra ne kazanacaksak da yine bu ruh ile kazanacağız. Direnişin zafere götürdüğünü sayısız defalar kanıtlayan mücadelemiz, direnişin zaferi kesinleştireceğini de herkese gösterecektir.

Şu anda işgalci düşman halen Heftanîn’de kazanamamışsa bu direniş sayesindedir. Biz hala Heftanîn’deyiz ve mevzilerimizi koruyoruz. Apocu direniş ruhu ne mekan tanır ne de zaman. Yeri geldiğinde zindan olur, dağlar olur, şehirler olur. Biz Heftanîn’de, ,yoldaşlarımız zindanda, halkımız her bir tarafta tüm gücümüzle direneceğiz ve Önderliğimizi mutlaka özgürleştireceğiz.”