Evrim A. tahliye oldu

Stuttgart’ta yargılanan Kürdistanlı Evrim A. 17 aylık tutsaklık ardından tahliye edildi.

Almanya’nın Stuttgart kentinde Stamheim cezaevinde görülen 4’tutuklu 1’tutuksuz yargılanan Kürdistanlıların duruşması devam ediyor. Veysel S., Agit K., Evrim A., Özkan T. ve tutuksuz yargılanan Cihan A. hakkında davanın 27. duruşması dün Stammheim cezaevi salonunda görüldü.

İtirafçı Rıdvan Ö.’nün kaçırılmasına yardım ettiği suçlamasına maruz kalan Evrim A., diğer Kürdistanlılar gibi Alman Ceza Kanunu’nun 129 b maddesinde yargılanıyor. 'Yardım ve yataklık' suçlamasıyla yargılanan Evrim A. duruşmada şartlı tahliye edildi. Pasaportuna el konulan Evrim A., haftada iki gün imza vermek şartıyla orantılık ilkesi çerçevesinde (Verhältnismäßigkeit) tahliye oldu. Duruşma 19 Aralık Perşembe gününe ertelendi.

Almanya anayasasının "yabancı örgütleri" kapsayan ve kamuoyunda 129b maddesi olarak bilinen yasası gerekçe gösterilen haklarında dava açılan 4’ü tutuklu 5 kişinin duruşmaları 16 Nisan’da başlamıştı. Yargılama ise tepkilere yol açan Stammheim Cezaevi’nde yeni yapılan yüksek güvenlikli mahkeme salonunda gerçekleşiyor.

Öte yandan 9 Aralık K Pazartesi günü Salih K.’nin duruşması görüldü. Salih K. ve avukatı Anna Bushl’un hazır bulunduğu duruşmada bir polis tanık dinlenildi. Duruşma 16 Aralık tarihine ertelendi.