ENKS temsilcileri Çavuşoğlu ile görüştü

Kuzey-Doğu Suriye'de bürolarını açan ENKS, Rojava'ya yönelik saldırılarda binlerce Kürdün katledilmesinden sorumlu Türk devletinin Dışişleri Bakanı'nı ziyaret etti.

KDP'ye yakınlığıyla bilinen ve aynı zamanda "Suriye muhalefeti" ismiyle hareket eden çete yapıları içerisinde yer alan Suriye Kürtleri Ulusal Meclisi (ENKS) temsilcileri Ankara'da Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştü.

Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklama yapan Çavuşoğlu, Kuzey-Doğu Suriye'yi hedef alarak şu paylaşımda bulundu: “Suriyeli Kürtlerin meşru temsilcisi Suriye Kürt Ulusal Konseyi heyetiyle görüştük. Suriye Ulusal Koalisyonu içindeki ve siyasi süreçteki rollerini desteklediğimizi belirttik. Kürtlere en büyük zararı terör örgütü PKK/YPG’nin verdiğini vurguladık.”

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Kürt ulusal birliği temelinde ENKS’ye bağlı partilerin büro açmalarına izin veren kararı onaylamış ve ENKS bünyesindeki partiler son olarak Hesekê ve Kobanê kentlerinde büro açmıştı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Ebdî de ulusal birlik için gerekli çalışmaları yerine getirmek üzere inisiyatif aldıklarını açıklamıştı.

ENKS tarafından Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî'nin işgal eden ve binlerce Kürd'ün katledilmesinden birinci derece sorumlu olan Ankara rejimine yapılan ziyaret, Kuzey-Doğu Suriye'de halk arasında büyük tepkiye neden oldu.