İntikâm birimleri 6 kentte eylem düzenledi

İntikâm birimleri, 6 kentte AKP-MHP güçleri ve işbirlikçilere karşı eylemler düzenledi. Birimler, halkı direniş ve yanlarında olmaya çağırdı.

Şehit Numan Amed ve Şehit Delal Amed intikâm birimleri, Kürdistan ve Türkiye kentlerinde eylemler düzenledi.
İntikâm birimleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Kirli, kanlı ve katil bir ittifak olan AKP-MHP şoven faşizmi diplomasi, siyaset, eğitim, sosyal yaşam ve ekonomideki başarısızlığıni savaş argümanları kullanarak gizlemek için Kürdistan'a ahlaksızca saldırmakta" denildi.

'FAŞİSTLERİ VE İŞBİRLİKÇİLERİ BOZGUNA UĞRATABİLİRİZ'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir yandan Bakur'daki işbirlikçi, ihanetçi kesimler ve çeteleriyle saldıran AKP-MHP faşizmi, diğer yandan Başur'daki ulusal değerleri pazarlayan ağacın kurdu rolünü üstlenen KDP, Kürdistan coğrafyasında her türlü vahşetin uygulanmasına zemin olmakta. Kürdistan'da köyleri, dağları, ormanları yani Kürdün olan her karışı kana bulamak isteyen faşist ve işbirlikçiler ancak ve ancak Kürt halkının ulusal birlikteliği ve dostlarının vicdani duruşuyla bozguna uğratılabilir.

'TÜM HALKIMIZ YANIMIZDA YER ALSIN'

Derinleştirilmiş komplonun sonlandırılması, Kürdistan'daki işbirlikçiliğin meftun edilmesi ve faşist ittifakın ruhunu bile coğrafyamızdan kazımak için tüm alanları direniş alanına çevirecegiz.
Ormanlarımıza uzanan ellere karşı tüm cihanı ateşten geçirecek kadar yurtsever, halkımıza reva görünen zulme karşı Önderliğimiz etrafında etten ve iradeden örülü kaleye dönüşecek kadar da ideolojik militan yurtseverleriz. Parçalı savaşmanın değil bütün güç ve inançla tek yumruğa dönüşmenin, Kürdistan için ateşe atlayan kelebeklere dönüşmenin çağındayız. Ulusal ittifak için mücadele ve özgür irade için ölüm korkusunu ardımıza gömüp ölümü her Kürt düşmanına hissettirip ve ölümü yaşattırana kadar direnmenin sözünü verip yanımızda yer almak için genç ihtiyar demeden tüm halkımıza sesleniyoruz. Biz inancımızı asla yitirmedik, biz önderliğimize bağlılığımızdan ve partimizle yürümekten asla esnemedik. Umutlu halkımıza ve cesur gençliğimize çağrımız, bu kutlu ve kutsal mücadelenin birer neferleri olduklarını, bu mucizevi yürüyüşe tüm coşkularıyla katılım sağlamaları gerektiğini bir kez daha belirtiyoruz. Siyasal sosyal ve kültürel alanlarda birey kendi gündemini, kendi güzergahını belirlemediği zaman zihinsel ve bedensel teslimiyetinin önünü açmış olur. Özgürlük kendini duyarsızlaştırmak ve kirli düşman gündemiyle yaşamak değildir. Özgürlük kendini aramak ve toplumsal değerlerine ahlaki ölçüyle sarılmaktır. Yozlaştırıcı, ötekileştirici, hiçleştirici devlet politikalrına karşı nefes aldığımız her zamanı önderlik ideolojisiyle doldurmanın zamanını yaşarken durmadan eylem cesaretini açığa çıkarmalıyız. Son kale her zaman bireyin öz iradesidir. İradesini Önder APO ve PKK paradigmasına adamış militanlar olarak TC metropolleri ve faşizim haneleri yerle bir edeceğimizin şiarıyla, özgür Önderlikle özgür Kürdistan'da yaşayana kadar savaşacağız.
İnsan üretimi teknoloji bahane etmek, sistemsel geriliği yaşamak ve umutsuz ruhların ölümünü beklemek insana yakışmayan en ayıp yaşamdır. Ey Kürdistan ve dostları; dilin büyük direnişle korundu, coğrafyan asilliğine yakışır yiğitlikle cennet yakıştırması edindi, yaşamak uğruna ölünecek kadar sevilince anlamlandı. Senin ruhunun aradığı anlam direnmektir."

6 KENTTE EYLEM

Şehit Numan Amed ve Şehit Delal Amed intikâm birimleri, eylemlerinin ayrıntılarını da şöyle açıkladı:

"AĞRI

3 Ağustos'ta Ağrı Patnos Cumhuriyet Mahallesi'nde bulunan askeri kışla sabotajla yakıldı. Gecenin karanlığında onlarca alan küle çevrildi.

VAN

5 Ağustos'ta Van Yalimerez Mahallesi'nde devriye gezen Ural tipi araca el yapımı patlayıcı atılarak ferdi silahlarla ve yanıcı madde ile öz savunma birimlerimiz tarafından eylem düzenlendi. Eylem sonrası aracın yanarak hasar alması sağlandı.

7 Ağustos'ta Van karşıyaka Mahallesi'nde sürekli dedikodu yapan, didiştiren, halkı parti adını kullanarak objektif düşmana hizmet eden iki kişi birimlerimiz tarafından uyarıldı.

BATMAN

6 Ağustos'ta Batman Bağlar Mahallesi  Selçuklu ilköğretim okulu öz savunma  güçlerimiz tarafından ateşe verildi, bir bölümü yanarak küle döndü.

AMED

6 Ağustos'ta Amed Farqin AKP Meclis Üyesi Abdullah Güzel'e ait araç  birimlerimiz tarafından yakılarak imha edildi.

5 Ağustos'ta Amed Şehitlik'te uyuşturucu satışı yapan grup tarafımızdan cezalandırıldı.

MERSİN

7 Ağustos'ta Mersin Tarsus'ta AKP işbirlikçisi şahsa ait bir araç yakılarak imha edildi.

İSTANBUL

6 Ağustos'ta İstanbul Küçükyalı'da faşizme ait bir emlak bürosu ve iki aracı yakılarak ateşe verildi.

7 Ağustos'ta İstanbul Merter'de faşist askerlere malzeme diken bir tekstil atölyesi tüm uyarılara rağmen dikime devam etmesinden kaynaklı yakılarak ağır hasar verildi."