Türk devleti Rojava’da yine tarım alanlarını yakmaya başladı

İşgalci Türk devleti Şehba'nın Um El Hoş, Minix, Radar ve Hilîsa köylerini bombalayarak, bir tarlayı tamamen yaktı.

İşgalci Türk devleti sistematik bir şekilde tarım arazileri ve temel altyapı hizmetlerini hedef alarak ağır savaş suçları işliyor.

7 Mayıs gecesi Şehba'nın Um El Hoş, Minix, Radar ve Hilîsa köyleri bombalandı. Um El Hoş köyünde bir obüs mermisi patlamayarak tehdit oluşturmaya devam ederken, bir tarla tamamen yandı. 

ANHA’ya konuşan Um El Hoş köyü sakini  Zekeriya Şahod, köyün tamamının bombalandığını söylerken  Mihemed Mihemed isimli yurttaş köye isabet eden top mermilerinin köy halkı arasında paniğe sebep olduğunu belirtti. 

Zekeriya Cimo evinin önüne top mermisinin düştüğünü ve henüz patlamadığını ifade ederken, bombardıman sonucu sınır hattında bir tarlanın tamamen yandığını belirtti.

Yûsêf Heded  "Buraya arpa ve buğday ektik ancak işgalci Türk devletinin her gün bombardımanı bizim için tehlike oluşturuyor. Ayrıca bombardımandan dolayı arpa tarlamız tamamen yandı ve hala tehlikeden dolayı tarlamıza yaklaşamıyoruz" dedi.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri 8 Mayıs günü de Şehba’nın Hirbil ve Um El Hoş köylerini bombaladı. Bombardımanın ardından köydeki tarlalarda yangın çıktı.

Bombardımanın ardından bölgede keşif uçaklarının hareketliliği de gözlendi.