HRE: Üç bölgede 13 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE) Şera, Şêrewa ve Ezaz’da düzenledikleri eylemlerde 9 Türk askeri olmak üzere 13 işgalcinin öldürüldüğünü açıkladı.

HRE yaptığı yazılı açıklamada “Güçlerimiz, işgalci Türk ordusu ve çetelerinin her geçen gün artan saldırılarına karşılık vermek amacıyla 15 ve 20 Eylül tarihleri arasında Şera, Şêrewa ve Ezaz bölgelerinde eylemler gerçekleştirdi” dedi.

Açıklamada ayrıntılar şöyle verildi:

“15 Eylül’de Şera ilçesine bağlı Meryemîn köyü hattında işgalci Türk ordusuna ait bir üs hedef alındı. Bu eylem sonucunda 4 işgalci asker öldürüldü, 3 asker de yaralandı. Ayrıca bu eylemde bir zırhlı araç da darbelendi.

19 Eylül’de Şêrewa ilçesine bağlı Basufanê köyüne yakınlarında işgalci Türk ordusuna ait bir üs hedef alındı. Bu eylem sonucunda 2 işgalci asker öldürüldü.

20 Eylül'de Ezaz’a bağlı Kil Cibrîn köyünde işgalci Türk ordusunun üssüne düzenlenen eylem sonucunda 3 işgalci asker öldürüldü, 4 asker de yaralandı.

Aynı gün Efrîn’e bağlı Gobelê köyü yakınlarında işgalci Türk ordusuna bağlı çetelere yönelik eylem gerçekleştirildi. Bu eylem sonucunda, 4 çete öldürüldü, 5 çete de yaralandı.

Bu eylemler sonucunda toplam 9 asker ve 4 çete öldürüldü, 7 asker ve 5 çete de yaralandı.”