Dirbêsiyê ve Qamîşlo'da tecride karşı yürüyüş

Rojava’nın Qamişlo ve Dirbêsiyê kentlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit protesto edildi.

Dirbêsiyê ilçesindeki yüzlerce kadın ve kurum üyeleri, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi merkezi önünde protesto gösterisi düzenledi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan fotoğraflarını ve Kongra Star bayraklarını taşıyan eylemciler, Abdullah Öcalan’ın İmralı’daki direnişini selamlayarak, işgalci Türk devletinin suçlarını kınadı.

Protesto, Gardînya Kavşağı’nda mitinge dönüştü. Burada konuşan Kongra Star Koordinasyonu Üyesi Hocîn Hêrez, bölge kadınlarının Abdullah Öcalan üzerindeki ağır tecride karşı eylemler içinde olduğunu kaydetti.

İşgalci Türk devletinin uluslararası güçlerin onayıyla gerçekleştirdiği saldırılarına dikkat çeken Hocîn Hêrez, tecridin başta kadınlar olmak üzere tüm halka karşı olduğunu belirtti.

Bölge halkının şehitlerin fedakarlıklarıyla elde edilen kazanımları koruması gerektiğini vurgulayan Hocîn Hêrez, saldırılar ve özel savaşa karşı bölgeyi koruyan askeri güçlerinin yanında olmaları gerektiğini kaydetti.

QAMIŞLO

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi kınamak için Qamişlo'da bir eylem düzenledi. Yürüyüş düzenleyen gençler, CPT'ye Abdullah Öcalan'a karşı üzerine düşen görevi yerine getirmesi çağrısında bulundu.

Gösteriye yüzlerce genç, kent halkı parti temsilcileri ve sivil toplum kuruluşlarının üyeleri katıldı.

Yürüyüş, Qamişlo’nun doğusundaki Enteriye Mahallesi'ndeki El Sewami Kavşağı’ndan başladı. Eylemciler, Abdullah Öcalan'ın fotoğraflarını, PKK bayraklarını, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi flamalarını taşıdı.

Kentin doğusundaki Efrîn Kavşağı’nda duran yürüyüş, protesto eylemine dönüştü. Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Şîrhat Ehmed, söz alarak Abdullah Öcalan'a yönelik tecridi ve CPT'nin tutumunu kınadı.

Ehmed, şöyle devam etti: "Aylar geçti ve Önderimizin sağlığı hakkında hiçbir şey bilmiyoruz. Aynı zamanda işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırıları arttı. Bu da tecridin saldırılarla bağlantılı olduğunu ve halka yönelik soykırım politikaları bağlamında yürütüldüğünü kanıtlıyor."

İşgalci Türk devletinin, Abdullah Öcalan'ı halktan tecrit etmeyi amaçladığına dikkat çeken Ehmed, işgalci Türk devletinin ne kadar uğraşırsa uğraşsın başarılı olamayacağını vurguladı.

Ehmed, "Onun fikrinden vazgeçmeyeceğiz. Tecridin sona ermesine ve Önder Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün gerçekleşmesine kadar mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Genç Kadınlar Birliği üyesi Ronahi Hisên de söz alarak, "Türk hükümeti savaşın bizi Önderlik mücadelesinden uzaklaştıracağını düşünüyor. Ama biz faaliyetlerimizi durdurmayacağız. Türk devleti bilsin ki sesimiz her yerde olacak” şeklinde konuştu.

Abdullah Öcalan fiziki özgürlüğüne kavuşana kadar mücadeleye devam sözü veren Hisên, "Düşman bilsin ki halk PKK, PKK halktır ve eylemlerimiz her gün, her yerde olacaktır” dedi.

Ronahi Hisên, özgürlük savaşçılarına ve halka tecridin kaldırılması ve Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün gerçekleştirilmesi için genel seferberlik ilan edilmesi çağrısında bulundu.