Şehit El Hemed Hesekê’de uğurlandı

Görevi sırasında şehit düşen QSD savaşçısı Ebdurezaq El Hemed, Hesekê’de bulunan Şehit Dijwar Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Hesekê’de yüzlerce kişi QSD savaşçısı Ebdurezaq El Hemed’i uğurlamak için Şehit Dijwar Şehitliği’ne akın etti.

Görevi sırasında şehit düşen QSD savaşçısı Ebdurezaq El-Hemed’in (Bicari) cenaze törenine Hesekê şehri ve köylerinden yüzlerce kişi katıldı. Tören bir dakikalık saygı duruşu ve QSD savaşçılarının askeri geçit töreniyle başladı.

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mehmud Cewad, şehidin ailesine taziyelerini ileterek, "Şehitlerimiz, Kuzey ve Doğu Suriye halkının özgürlüğü ve onuru için canlarını feda etti. Şehitler bizim gerçek öncülerimizdir. Türk işgali dünyanın gözü önünde çocukları ve yaşlıları hedef alıyor" diye konuştu.

Dêrazor Askeri Meclisi komutanlarından Kazım Mehmud da, şehit Abdurezaq El Hemed’in   ön saflarda bölgeyi koruduğunu belirterek, Türk devletinin, bölge halkının kalbinde korku yaratmak ve tüm bölge halkının desteğiyle kurulan Özerk Yönetim'i yenilgiye uğratmak için insansız hava araçlarıyla sivilleri hedef aldığına dikkat çekti. Mehmud, özgürlük ve barış gerçekleşene kadar şehitlerin yolundan gideceklerine söz verdi.

Törende, Til Temir ilçesinde askeri görevini yaparken şehit düşen QSD savaşçısı İbrahim El Heşi’nin kimlik bilgileri de açıklandı.

Törenin sonunda şehidin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.