İç Güvenlik Güçleri’nden saldırılara karşı bölgeyi koruma sözü

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, bölgeyi koruma sözü verdi.

Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçleri, işgalci Türk ordusunun Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar belirtildi:

"İşgalci Türk devleti Pazartesi akşamından bu sabaha kadar Dirbêsiyê, Amûdê ilçeleri ve kırsalına yönelik saldırılarını artırdı. Til Temir ilçesi ve kırsalına yönelik havan ve top atışlarını artırdı. Bunun sonucunda 3 yurttaş yaralandı. Kobanê kentine saldıran işgalciler, 14 yaşındaki bir çocuğu şehit etti. Biri kadın, biri çocuk 5 kişi yaralandı. Bölgenin hizmet merkezlerine saldırılar yapıldı.

ULUSLARARASI SESSİZLİKTEN CESARET ALIYOR

İşgalci devlet, uluslararası sessizlik içinde bölgelerimize askeri saldırılarını sürdürmekte ve bombaladığı alanları genişletmektedir. Buna karşı garantör devletler ateşkes yükümlülüklerini yerine getirmemekte ve Türk işgalinin eylemlerine sınır koymamaktadır.

Biz İç Güvenlik Güçleri olarak halkımıza, halkımız ve bölgelerimiz için canımızı feda edeceğimize söz veriyor ve canlarının güvenliğini ve emniyetini sağlayana kadar şehitlerin çizgisini takip etmeye devam edeceğiz.”