'2023 Newrozu Önder Öcalan'ın özgürlüğünün Newrozu’dur'

Suriye'nin Dêrazor şehrinde Newroz kutlandı. Kutlamada 2023 Newrozu’nun Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü sağlama ve demokratik ulus projesini başarıya ulaştırana kadar direnişi sürdürme Newrozu olacağını kaydetti.

Dêrazorlu yüzlerce yurttaş, sivil ve askeri meclislerin temsilcileri, Dêrazor’un doğusundaki Kîsra beldesinde Newroz Bayramı’nı kutladı.

Kutlamanın başında konuşan Dêrazor’un batısındaki Begara kabilesinin Ubêdat aşiretinin ileri geleni Ziyab El Cêlat, katılımcıları selamladı. Ardından Dêrazor Askeri Meclisi adına konuşan Komutan Demhat El Kilêzî, şehit ailelerinin, Önder Abdullah Öcalan’ın, Kuzey ve Doğu Suriye ile Ortadoğu haklarının Newroz’u kutladı.

El Cêlat şöyle konuştu: Bugün halkların kardeşliği günüdür ve demokratik ve özgür bir Suriye’yi kurana kadar mücadele ve direnişi sürdürme sözü veriyoruz.”

Bugün özgürlük gününü kutladıklarını belirten El Cêlat, “Tüm dünyaya diyoruz, özgürlük ve demokrasi çağrısında bulunan halklar, bileşenleri ve inançlarıyla tüm komplolara ve saldırılara karşı birlik olacaktır” dedi.

Dêrazor Zenûbiya Kadın Topluluğu Ofisi Yürütme Komitesi Üyesi Şehrezad Qasim, herkesin Newroz Bayramı’nı kutladıklarını, ayrıca herkese sıcak selam gönderdiklerini dile getirdi.

Şehrezad şöyle devam etti: “İnsanlığın önderi Önder Abdullah Öcalan’ın, annelerin ve şehit ailelerinin bugünü kutluyoruz. Bu Newroz’un Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne, ihlallerin ve işgalin son bulmasına vesile olmasını umut ediyoruz.”

Ardından konuşan  Dêrazor Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Sena El Hisên, Newroz’un bereket ve beraberlik baharı olduğunu, direnişçi ve savaşçı kadınlara selamlarını yolladıklarını kaydetti.