Bismil'de katledilen Bilal Bozkurt'un amcası: Yeğenim infaz edilmiş

Bismil'de infaz edilen 19 yaşındaki Bilal Bozkurt adlı gencin amcası Mevlut Bozkurt, yeğeninin sivil olduğunu söyledi.

Bismil'de cenazeleri polisler tarafından Devlet Hastanesine getirilen 4 gencin infaz edildiği iddia edilirken, cesedin üzerinde bulunan silahla fotoğrafı çekilen 19 yaşındaki Bilal Bozkurt adlı gencin amcası Mevlut Bozkurt, yeğeninin sivil olduğunu söyledi. Silahın polisler tarafından cesedi üzerine bırakıldığını kaydeden Bozkurt, çatışma süsünün verildiğini belirtti.

Bismil'de dün özel hareket timleri tarafından Devlet Hastanesine götürülen 4 gencin cenazesi, otopsi yapılması için bugün Malatya Adli Tip Morguna kaldırıldı. Yaşamını yitiren 4 gencin bir evde infaz edildiğini söyleyen Bilal Bozkurt adlı gencin amcası Mevlut Bozkurt, yeğeninin sivil ve silahsız olduğunu ifade etti.

19 yaşındaki yeğeni Bilal Bozkurt'un 3 ay önce Mersin'e kendisini ziyarete geldiğini ve İstanbul'a çalışmaya gittiğini söyleyen Mevlut Bozkurt, Bismil'de ailesi ile yaşayan yeğeninin 'HPG yada YDG-H üyesi' olmadığını dile getirdi. Bozkurt, "yeğenim Bilal, Bismil'de ailesi ile yaşayan bir genç olduğunu yaşadığı mahallede herkes tarafından biliniyor. 3 ay önce Mersin'e yanıma gerek İstanbul'a çalışmaya gideceğini söyledi. Kısa bir zamandır tekrar Bismil'e geri gelmişti. Medya'da 'gerilla ve YDG-H Üyesi öldürüldü' diyorlar, ancak bunun öyle olmadığını kendileri de biliyor. Bunlar sivil gençlerdi, bir evde kıstırılıp yakın mesafede katledilmişler. Bu infazın üzerini kapatmak için yeğenimin cenazesi üzerine silah bırakarak fotoğrafını çekmişler. İnfaz sırasında o gençlerin kafasını kesecek kadar pervasızlaşmışlar. Otopsi sonuçları tamamlandıktan sonra bu infazın peşini bırakmayacağız bunlar er yada geç hesap verecekler, yargılanacaklar" diye konuştu.