KCK Newroz'a katılan milyonları kutladı

KCK: 50. Önderlik Newroz’u olarak atfedilen 2023 Newrozu’nu milyonlar halinde meydanlara inerek kutlayan yurtsever Kurdistan halkını yürekten kutluyor ve selamlıyoruz.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, “Dört parça Kürdistan’ da ve yurt dışında, bulunduğu her yerde halkımız “Her Der Newroz Her Dem Azadî’’ şiarıyla direniş ve diriliş bayramı olan Newroz’u büyük bir katılımla karşılamış ve kutlamıştır. 50. Önderlik Newroz’u olarak atfedilen 2023 Newrozu’nu milyonlar halinde meydanlara inerek kutlayan yurtsever Kurdistan halkını yürekten kutluyor ve selamlıyoruz. 2023 Newrozu milyonların katılımıyla soykırımcılığa, sömürgeciliğe, işgalciliğe, faşizme karşı büyük bir mücadele gününe dönüştürülmüş görkemli ve başarılı bir Newroz süreci yaşanmıştır. Direniş ve diriliş bayramı olan Newroz’u yüreğinde hisseden, meydanlara inerek veya bulunduğu yerde kutlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

NEWROZ KUTLAMASIYLA SARSILAN FAŞİZME BÜYÜK DARBE VURULMUŞTUR

KCK açıklamasında, “Yurtsever Kurdistan halkı Newroz’u güçlü ve görkemli karşılayarak soykırımcı sömürgeci zihniyeti temsil eden ve sürdüren faşist AKP-MHP iktidarına karşı net bir tutum ortaya koymuş ve yıkımın eşiğinde bulunan faşizme büyük bir darbe vurmuştur. Faşist AKP-MHP ittifakı Kürt soykırımını sonuca ulaştırmak için oluşturulmuş ve iktidara getirilmiştir. Bu amaçla AKP-MHP faşizmi 24 Temmuz 2015 tarihinde tasfiye ve işgal saldırıları başlatmıştır. Biz de halk ve hareket olarak 24 Temmuz 2015 tarihinden beri AKP-MHP faşizmine karşı topyekün bir direniş tutumu içindeyiz ve direnmekteyiz. Daha önce de defalarca belirttiğimiz gibi faşist AKP-MHP iktidarı mücadelemiz sonucu yıkımın eşiğine gelmiştir. Bugüne kadar tüm işgal saldırılarına, katliamlara, işkencelere, tutuklama, baskı ve özel savaş uygulamalarına halk ve hareket olarak büyük bir direnişle karşılık verdik ve AKP-MHP’nin amacına ulaşmasını engelledik. AKP-MHP’yi yıkımın eşiğine getiren bu mücadele olmuştur. Halkımız güçlü bir Newroz kutlamasıyla sarsılan faşizme büyük bir darbe daha vurmuştur” diye belirtildi.

NEWROZ’A KATILAN MİLYONLAR ÖNDER APO’NUN FİZİKİ ÖZGÜRLÜĞÜNÜ TALEP ETTİ

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı açıklamasında şunlar belirtildi:

“Newroz’da yurtsever Kurdistan halkı Önder Apo‘ya bağlılığını çok güçlü bir şekilde ortaya koymuştur. Newroz’a halkımızın en net tutumu ve mesajı bu olmuştur. Önder Apo Kurdistan halkının özgürlüğü için her şeyini ortaya koymuştur. Soykırımcı sömürgeci düzen tarafından yok edilmenin eşiğine getirilen Kürdistan halkının yeniden var olması için Önder Apo büyük bir sorumluluk ve inançla Kürdistan halkını bugüne taşıyacak olan Mücadeleyi başlatmıştır. Önder Apo’nun 50 yıl önce bir Newroz sürecinde başlattığı bu mücadele Kürt halkını yok olmaktan kurtarmış yeniden var etmiştir. Önder Apo’nun başlattığı bu özgürlük yürüyüşü bugün meydanlarda milyonların özgürlük haykırışına dönüşmüştür. Kürdistan halkı bu mücadele sonucunda yok olmanın eşiğinden çıkarken bugün AKP-MHP faşizmi şahsında soykırımcı sömürgeci zihniyet, yıkımı yaşamaktadır. Şüphesiz yurtsever Kurdistan halkı bunu sağlayanın Önder Apo olduğunu çok iyi bilmektedir. Kürdistan halkı bugüne kadar bunun derin bilinciyle hareket etmiş ve 2023 Newrozu’nu da bu bilinçle karşılamıştır. Newroz’a katılan milyonlar hep bir ağızdan tecridi protesto etmiş, Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü talep etmiştir. Bu tutumuyla Kürdistan halkı, Önder Apo’nun iradeleri ve Kürt sorununun çözümünün muhatabı olduğunu herkese göstermiştir.

GENÇLİK HER YERİ NEWROZ ALANI HALİNE GETİRDİ

Yurtsever Kürdistan gençliğinin önceki dönemleri aşan bir katılımı olmuştur. Gençlik her yerde sömürgeci barikatları yıkarak Newroz’un direniş temelinde geçmesini sağlamış, her yeri Newroz alanı haline getirmiştir. AKP-MHP faşizmi barikatlarla Newroz’u belli alanlara sıkıştırmayı hedeflerken gençlik bu barikatları yıkarak Newroz’u sokaklara ve caddelere taşımıştır. 2023 Newrozu’nun görkemli geçmesinde ve zaferle sonuçlanmasında yurtsever Kurdistan gençliğinin bu tutumu belirleyici olmuştur. Bir öncülük misyonuyla hareket eden yurtsever Kürdistan gençliği yürekten kutluyor, tüm gençlerin Newroz’unu kutluyoruz. Yurtsever Kurdistan gençliği Önder Apo’nun fedaisi olduğunu ve Kurdistan’ın kızıl yıldızı Ali Çiçek yoldaşın izinde yürüdüğünü bir kez daha göstermiştir. Gençlik bu tutumuyla Önder Apo’nun ‘Genç başladık, genç başaracağız’ sözünün pratikçisi olacağını ortaya koymuştur.

KADINLAR 8 MART RUHUNU NEWROZ ALANLARINA TAŞIDI

Kadınlar Newroz alanlarına 8 Mart direniş ruhunu taşıyarak Newroz’un güçlü geçmesini, direniş duygularıyla kutlanması sağlamıştır. 8 Mart’tan Newroz’a direniş köprüsü kurarak Newroz’a anlam ve renk katan tüm kadınları yürekten kutluyor, selam saygı ve sevgilerimizi belirtiyoruz.

ÖRGÜT VE ŞAHSİYETLERE TEŞEKKÜR

Newroz’da birçok örgüt, kurum ve şahsiyet mesajlar vermiş Kurdistan halkının mücadelesiyle dayanışma ve birlik tutumunu göstermiş, Önder Apo üzerindeki işkence ve tecride karşı tepkisini ortaya koymuştur. Devrimci , sosyalist, yurtsever demokrat örgüt kurum ve şahsiyetlerin Newroz’da halkın yanında yer almasını bunu katılım, konuşma ve tutumlarıyla yansıtmalarını çok anlamlı bulmaktayız. Bu tutumlarından dolayı herkesi kutluyor teşekkürlerimizi belirtiyoruz. YNK Lideri Sayın Bafil Talabani’nin mesajını da bu çerçevede anlamlı ve önemli görmekte, yurtseverce bir tutum olarak değerlendirmekteyiz.

KÜRT HALKI AKP-MHP FAŞİZMİNE SEÇİMLERDE TUTUMUNUN NASIL OLACAĞINI GÖSTERDİ

Kurdistan halkı Newroz’da AKP-MHP faşizmine karşı net bir tutum ortaya koyarak seçimlerde tutumun nasıl olacağını da açıkça göstermiştir. Yurtsever Kurdistan halkı bugüne kadar ortaya koyduğu mücadeleyle AKP-MHP faşizminin soykırımcı ve tasfiye politikalarını boşa çıkarmıştır. Newroz’da verdiği mesajla da bunu sonuca götüreceğini herkese göstermiştir. Kurdistan halkının bu tutumu herkesçe çok iyi görülmeli ve anlaşılmalıdır. Kürt düşmanı AKP-MHP faşizmi mutlaka yıkımı yaşayacak ve faşizm dağılacaktır. AKP-MHP’nin yıkımı gerçekleştirilerek sadece Kürt halkının özgürlüğü değil Türkiye halklarının da faşizmin cenderesinden kurtulması sağlanacak Türkiye ve Ortadoğu’nun demokratik bir sürece girmesinin önü açılacaktır. Biz bir kez daha herkesin 2023 Newrozu'nu kutlarken bu amaç ve özlemle herkesi faşist AKP-MHP iktidarına karşı mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz.

 2023 yılının faşizmin yıkılacağı bir yıl haline geleceğine inanıyoruz.”