Gazeteci Nûjiyan mezarı başında anıldı

Şengal’de altı yıl önce KDP’ye bağlı Roj çeteleri tarafından hedef alınarak katledilen gazeteci Nujiyan Erhan, mezarı başında anıldı.

Gazeteci Nûjiyan Erhan, 3 Mart 2017 tarihinde Sinune ile Xanesor arasında KDP’ye bağlı Roj çetelerinin gerçekleştirdiği saldırısında ağır yaralanmıştı. Nujiyan Erhan, 19 gün sonra 22 Mart’ta tedavi gördüğü hastanede şehit düşmüştü.

Nûjiyan Erhan, şehadetinin 6’ncı yıldönümünde Şengal Dağı’nda bulunan Şehit Dilgeş ve Şehit Berxwedan mezarlığındaki mezarının başında anıldı.

Anmada Ragihandina Jinên Êzidxanê’nin açıklaması okundu. Açıklamada “Şehadetinin 6’ncı yılında Nûjiyen Erhan’ı anıyoruz. Onun şahsında ‘gerçekler karanlıkta kalmasın’ temelinde mücadele eden tüm kadın gazetecileri saygıyla anıyoruz” denildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “2014 yılında DAİŞ çeteleri Şengal’e vahşice saldırıldığında Nûjiyan yoldaş, yaşanan gerçekleri kamuoyuna aktarmak için büyük bir cesaretle Şengal’e gitti. Tüm yaşamını hakikat ve özgürlük arayışı üzerine inşa etti. Savaş mevzilerinde kamerasıyla yer alarak Şengal’in sesi oldu.

Bir yandan Şengal’de yaşanan ihaneti, diğer yandan Êzidi kadınlarının ve özgürlük savaşçılarının direnişini anlatıyordu.

KDP, 3 Mart 2017 tarihinde Türk devleti işbirliğiyle Xanesor’a saldırarak DAİŞ’İn başaramadığını tekrarlamak istedi. Gazeteci Nûjiyan, devrimci bir tutumla Êzidi halkıyla birlikte KDP’nin saldırılarına karşı en ön cephede yer aldı. Bu duruşu nedeniyle de KDP güçleri tarafından bilinçli olarak hedef alındı ve 22 Mart’ta şehadete ulaştı.

Bugün Şengal’deki Ragihandina Jinên Êzidxanê olarak büyük bir kararlılıkla Şehit Nûjiyan’ın bize bıraktığı mirasla yürüyoruz. Bizler de Nûjiyan yoldaş gibi Êzidi kadınların gerçeğini dünya kamuoyuna aktarıyoruz. Nûjiyan yoldaşın kalemi ve kamerası yerde kalmasın diye yaşamın tüm alanlarında hakikatin takipçisi olacağız.”