İşgalcilere karşı Newroz ruhuyla direniyoruz

Newroz’un Kürt halkının tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen HPG gerillaları Şervan Parîzan ve Zinar Amanos, Kürdistan dağlarında işgalcilere karşı Newroz ruhuyla savaştıklarını belirtti.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere direniş mevzilerinde savaşan gerillaların ve Kürt halkının Newroz Bayramı'nı kutlayarak sözlerine başlayan HPG gerillası Şervan Parîzan, Newroz’un Kürtler için büyük bir anlamı olduğunu söyledi. Amed zindanında Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’ın yaktığı Newroz ateşinin Zekiye, Rahşan ve Berivanlarla daha da gürleştiğini ifade eden HPG’li Parîzan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Heval Mazlum’un yaktığı Newroz ateşinden sonra Kürt halkının direnişi gün geçtikçe daha da büyüdü. Halkımız hareketimizi yok etmek isteyen işgalci güçlere 2023 Newroz’unun başarı Newroz’u olacağını gösterecektir.


Bilindiği gibi 2022 yılının Nisan ayında Zap, Avaşin ve Metina başta olmak üzere Medya Savunma Alanlarına yönelik işgal saldırıları başladı. Türk devleti ‘Çöktürme planı’nı tekrar devreye koymak istedi. Fakat işgalci Türk devleti, bu alanlarda mücadele eden savaşçıların her şeyini bu davaya ve devrime adadığını hesaplamamıştı. Bu halk için binlerce kez bedenini ateşe verecek olan bu fedailerin tünellerde verdiği savaş Türk devletini zora soktu. Bundan dolayı işgalciler insanlık dışı yöntemlere başvurmaya başladı. Gerilla gücüne karşı savaşamayan Türk devleti kimyasal silahlar kullandı. Buna karşı Apocu gerillalar direnişleriyle Türk devletinin bu yöntemlerini de boşa çıkardı. Halkımız bilsin ki; işgalcilerin tüm saldırılarına karşı özgürlük gerillaları sonuna kadar direnecektir. Saldırı ne kadar büyük olursa olsun direnişimiz ve mücadelemiz de o derece büyük olacaktır.

Kurdistan’da yaşanan deprem felaketinden dolayı hareketimiz eylemsizlik kararı aldı. Fakat işgalci Türk devleti bundan faydalanmak istedi ve hareketimize karşı saldırılarına devam etti. Binlerce insan enkaz altındayken, televizyonlara çıkıp her şey yolundaymış gibi gösterdiler. Fakat tüm dünya Türk devletinin yalanlarını gördü. Türk devletinin saldırılarına karşı yürüttüğümüz mücadeleyle birçok sonuç aldık. 2023 yılı Rêber Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanacağı mutlak başarı yılı olacaktır. Savaş tünellerinde şehit düşen yoldaşlarımızın intikamını alacağız.”

NEWROZ ZULME KARŞI İSYANDIR


Kürt halkının ve ezilen halkların tarihinde Newroz’un çok anlamlı olduğunu belirten HPG gerillası Zinar Amanos ise şunları belirtti: “Newroz direniş, zulme ve köleliğe karşı isyandır. Hareketimizin, Önderliğimizin ve halkımızın yürüttüğü mücadele Newroz direniş geleneğidir. Önderliğimiz 50 yıl önce Newroz ruhuyla güçlü ve anlamlı bir fikir geliştirdi. Özgürlük gerillaları olarak bizler de Newroz’un direniş ruhunu yaşatıyoruz ve yaşatmaya devam edeceğiz. Yine Kahramanlık Haftası’nın da olduğun Mart ayı bizim için de, Kürt halkı için de çok önemli ve anlamlı bir ay. 

Önderliğimizin ve PKK’nin çıkışıyla Newroz ruhu yeniden canlandı, yenilendi ve güçlendi. Yoldaşlarımız mevzilerde bugünün zalim Dehaq’ı olan faşist Türk devletine karşı Newroz ruhuyla direniyor. İnsanlık tarihinde eşi benze olmayan bir direniş sergileniyor. Gerilla direnişi ile işgalci devletin teknik gücünü, kimyasal saldırılarını boşa çıkarıyor. Bu direniş ruhuyla halkımızı ve Önderliğimizi bir kez daha selamlıyoruz.”