Tutsak yakınları nöbette: Sonuna kadar mücadele edeceğiz

Adalet Nöbetindeki tutsak aileleri, "Baskılarla tutsakların iradesini kıramazsınız. Sonuna kadar mücadele edeceğiz" mesajını verdi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların özgürlüğü için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, 268'inci gününde Amed'deki adliye önünde devam etti. Ailelere, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Amed İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP),  Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırma Derneği (MED-DER), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) ve Tutuklu Aileleri İle Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) üye ve yöneticileri de destek verdi.

‘TUTSAKLARIN İRADELERİNİ KIRAMAZSINIZ'

Diyarbakır T Tipi 2 Nolu Cezaevi’nde tutulan Hamdusena Ada'nın ablası Reşahat Ada, 9 aydır adalet arayışlarının sürdüğünü belirterek, “Neden kimse bizi duymuyor” diye sordu.

Baskılarla tutsakların iradelerinin kırılamayacağını vurgulayan Ada, “Çocuklarımızın yanındayız. Çocuklarımız tahliye edilsin, infazları yakılmasın, çocuklarımız tedavi edilsin. Cezaevlerinde tabutlar çıkmasın. Nerede siyasi partiler, hepsine başvurduk. Kimse destek vermedi, sesimizi duymadı. Ağır hasta tutsaklar bırakılsın. Bizler her gün adalet talebini haykırmaya devam edeceğiz. Bunları kabul etmeyeceğiz. Tutsaklar özgürlüğüne kavuşana kadar mücadelemiz sürecek” dedi.

TÜM TUTSAK ANNELERİNE ÇAĞRI

Diyarbakır D Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutsak Abdulselam Güler’in kardeşi İnci Güler, "Cezaevlerinde her gün zulüm artıyor. Elektrik faturaları bile tutsaklara ödetiliyor. Tutsakların elektrik masraflarını bile aileler karşılıyor. Bu da tutsakları terbiye etme çabalarıdır. Bu zulmü kabul etmiyoruz. Adalet Bakanı’nın adaleti bu mu? Kanunlar, haklar herkese eşit uygulanmalı. Kürt olduğumuz için tüm bunlar yaşatılıyor. Bunları kabul etmeyeceğiz, sonuna kadar mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu. 
Tutsak annelerine seslenen Güler, “Tutsak anneleri sesimize ses katmalı. Hep birlikte tutsaklara özgürlük isteyelim. Kanunların herkese eşit uygulanması için birlikte mücadele edelim” çağrısında bulundu.
Eylem, “Bijî berxwedana zindanan” sloganıyla sona erdi.