Şenyaşar ailesine SEP'ten destek ziyareti

Sosyalist Emekçiler Partisi Urfa Temsilciliği, Adalet Nöbeti’ni 526 gündür sürdüren Şenyaşar ailesine destek ziyaretinde bulundu.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 526’ıncı gününde devam ediyor. "Şenyaşar ailesi adalet köşesi" olarak adlandırılan alanda nöbeti sürdüren aileye destek ziyaretleri sürüyor. Bugün gün boyunca Urfa Barosu ile nöbeti tutan aileyi, Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP) Urfa temsilciliği destek ziyaretinde bulundu. Heyeti aile ellerinde, “Hak hukuk adalet için nöbetimiz 526’ncı gününde” yazılı döviz ile karşıladı.

Ferit Şenyaşar, heyete maruz kaldıkları katliam ve 4 yıldan fazladır verdikleri adalet mücadelesine dair bilgilendirmede bulundu. Adaletin sağlanmaması üzerine 9 Mart 2021 tarihinde nöbet başlattıklarını belirten Şenyaşar, Adalet Nöbeti boyunca maruz kaldıkları engellemeleri anlattı. Ailenin adalet mücadelesinde yanlarında olduklarını belirten SEP heyeti, bir süre aile ile birlikte Adalet Nöbeti tuttuktan sonra alandan ayrıldı.