GÖRÜNTÜLÜ

Türkiye’nin katliam resmi Avrupa Parlamentosu’nda

Kürt Ressam Kaya Zana, AP'deki Kürt Konferansı'nda, Türk devletinin katliamlarını yansıtan resimini sergiledi.

Kürt Ressam Kaya Zana, AP'deki Kürt Konferansı'nda, Türk devletinin katliamlarını yansıtan resimini sergiledi.

Londra’da yaşayan ve uzun yıllardır resim yapan Sanatçı Kaya Zana, Belçika’nın başkenti Brüksel’de bulunan Avrupa Parlamentosu’nda (AP) devam eden Kürt Konferansı’nın davetsiz misafiri oldu. Zana, konferansa yaptığı bir tablo ile katıldı. Şehirlerin yıkılması, kan, sokaklarda cesetlerin yanı sıra ay yıldızlı panzer ve tankların olduğu tabloda Zana, Türk devletinin Kürdistan’da yaptığı katliamı resmediyor.

'KİMSE SESSİZ KALMAMALI'

Sanatçı Kaya Zana, çalışmasına ilişkin şunları ifade etti:

"Bu tabloyu 1,5 yıl önce yaptım. Türkiye devleti, Sur, Cizre olmak üzere Kürdistan’da katliam yapmaya başlayınca benim de bir şey yapmam gerekiyordu; böyle bir resim yaptım. Bunu onların anısına ve hatırına yaptım. Kürtlerin uğradığı zulmü ve baskıları tuvale geçirmek istedim. Çünkü yağlı boya bin sene  geçmez. Bu zulüm unutulmasın diye bunun kayıt altına alınması için. Tarihe küçük bir not düşsün diye.” 
Kaya Zana, Kürdistan’da şehirlerin yandığı ve insanların katledildiği bir dönemde kimsenin sessiz kalmaması gerektiğini belirterek, "Bunu dünyaya göstermek için buradayım. Bu resim zulmün sembolü ve şahididir. Onun için Avrupa Parlamentosu’na getirip herkese  gösteriyorum" diye konuştu.