TEV-ÇAND: Sanatçılar halkın yanında olmalı

TEV-ÇAND Avrupa, devlet terörüne tepki gösterdiği açıklamasında, sanatçıların halkın yanında olması gerektiğine dikkat çekti.

TEV-ÇAND Avrupa'ya bağlı Kürdistanlı yurtsever sanatçular, Kürtlere dönük devlet terörüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.
"Kürdistan topraklarında yürütülen, bu kirli savaşı, Türk devletinin halka yönelik imha ve soykırım politikalarını ve uyguladığı insanlık dışı devlet terörünü kınadığımızı belirtiyoruz" denilen açıklamada, AKP'ye muhalefet edenlerin katliamla karşılaştığına dikkat çekildi.
Kürt halkı ve dostlarının, Hitler faşizmini andıran yöntemlere maruz kalındığının vurgulandığı açıklamada, AKP ve Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tavır almayan ve Erdoğan'a destek açıklaması yapan sanat çevresi de eleştirildi. "Aydın-sanatçı iddasında olan kişilerin durması gereken yer, faşist iktidar ve militarist güçlerin yanı değil, her türlu hukuksuzluğa, şiddete uğrayan ezilen Kürt halkı olmalıydı" denilen açıklamada, şu ifadelere de yer verildi:

'HALKIMIZLA AYNI SAFTA YER ALACAĞIZ'

"Savaş suçu tanımının dahi  yetersiz kaldığı bu topraklarda, sanatçı denilen bu kişilerin yaptıkları açıklamayı esefle kınıyoruz. Halkimiz bunlari iyi tanimali, demokratik tepkilerini de onlarin sahte sanatini protosto ederek göstermelidir.
Biz de Kürdistanlı ve Türkiyeli devrimci-demokrat sanatçılar olarak, halklarımıza kardeşliğe ve barışa olan inancımızı tekrar yineliyoruz. İnsanlık ve onur mücadelesi veren, kahraman ve yiğit gerillamizin haklı mücadelesinin yanında olduğumuzu belirtiyor, özgürlük direnişinde bölgemizdeki tüm insanlar-halklar özgürleşinceye dek halkımızla aynı saflarda yerimizi alacağımızı kamuoyuna, devrimci-demokrat çevrelere ve Kürt halkına duyuruyoruz."