Sakine Cansız belgeseli Nice festivalinde gösterilecek

Kürt kadın devrimci Sakine Cansız’ın yaşamının konu edildiği “Sara - Hep Kavgaydı Yaşamım” adlı belgesel Fransa’nın Nice şehrinde gerçekleştirilecek olan Uluslararası Film Yapımcıları Festivali’nde gösterilecek.

 

7-14 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan festivalde dünyanın birçok ülkesinden yapımcılar bir araya gelecek. Festival kapsamında “Sara – Hep Kavgaydı Yaşamım” belgeseli 11 Mayıs günü 3 numaralı salonda saat 11:40’da gösterilecek.

Festivalde SARA belgeseli, en iyi senaryo, en iyi belgesel, en iyi yabancı dilde belgesel, en iyi özgün belgesel dallarında da ödüle aday gösterildi.  

Nice Film Festivali’ne bu sene katılan belgeseller arasında Halkawt Mustafa’nın “IŞİD’in Korktuğu Kadınlar” belgeseli de yer alıyor.

Üç yıldan bu yana düzenlenen festival Avrupa ve Ortadoğu sinemasından yapımcılar için önemli bir buluşma noktası. Bu sene de yüzlerce yapımcı ve yönetmen ürünleriyle Nice’de buluşacak.

SARA belgeselinin yapımcılarından Bircan Delal Yıldız da Festival’de belgeseli temsil edecek. Yıldız, Nice ve Marsilya çevresinde yaşayan Kürdistanlılar ve dostlarına festivalde kendilerini yalnız bırakmamaları için çağrıda bulundu.

Belgesel aralarında Barcelona, Madrid ve Dournenez Film Festivali’nin bulunduğu birçok festival ve etkinlikte gösterilecek.