Roma’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için görkemli konser

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için İtalya’nın başkenti Roma’da Kürt ve İtalyan kurumlar tarafından büyük bir konser düzenlendi.

Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi, Rete Kürdistan, Kürdistan Enformasyon Bürosu ve Ararat Kürt Kültür Merkezi pazar günü yapılan konseri organize etti.

Roma’da tanınan onlarca sanatçının sahneye aldığı "Umut Zamanı ve Abdullah Öcalan'a Özgürlük" konserine binlerce kişi katıldı.

Konserin açılış konuşmasını Roma'nın sekizinci bölge belediye başkanı Amedeo Ciaccheri yaptı.

Amedeo, DAİŞ saldırılarında Avrupa’da hayatını kaybedenleri anarak, Kürt halkının mücadelesini selamladı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a özgürlük çağrısında bulundu.

Gecede ünlü aktör Anna Favella sahneye çıkarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın savunmalarından kesitler okudu. Favella, özellikle kadın mücadelesi üzerine yapılan değerlendirmelerden pasajlar okudu.

YPG’li şehit Lorenza Forseretti’nin babası da sahnede yaptığı konuşmada, oğlunun başka bir dünya hayal ettiğini ve bu yüzden mücadele ettiğini söyledi.

Ünlü karikatürist Zero Calcare’nin canlı performansı büyük ilgi görürken, sanatçı Jacomo da sahnede karikatürler çizilirken Calcare’ye eşlik etti. Calcare konserin düzenleniş surecini karikatürleri ile canlandırdı.

Konserde Oscar ödüllü tanınmış oyuncu Elio Germano, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Kürt özgürlük mücadelesi üzerine okumalar yaptı.

Hani Mojtahedy & the Moon Kürt müzik grubu sahnede büyük ilgi gördü.

Kürdistan Enformasyon Bürosu Koordinatörü Yılmaz Orkan yaptığı konuşmada Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün Kürtler ve tüm bölge için önemine vurgu yaptı.

Konserde ünlü ses sanatçısı Fiorella Mannoia, müzik grubu Punkreas, sanatçı The Andre de sahne aldı.

Kapanışta, konserin organizatörleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın derhal serbest bırakılmasını istedi.