Reşat Sorgul'un son kitabı Gurxenêq (Kurt boğan) yayımlandı

Yazar Reşad Sorgul tarafından kaleme alınan Gurxenêq (Kurt boğan) yayımlandı.

Gazeteci-Yazar Reşad Sorgul'un altıncı kitabı Gurxenêq (Kurt boğan) yayımlandı. Kitap dört hikayeden oluşuyor. Kitaba adını veren 'Gurxenêq-Kurt boğan' hikayesi aynı zamanda güncel bir konuya işaret ediyor. 

İNTİKAM ALMAK İSTER

Türk devletinin saldırılardan bezen hikayenin kahramanı genç, intikamını almak ister. Buna oldukça kafa yoran genç, sonunda zindanda tanıştığı dostunun yardımıyla çok gizli bir örgüt kurar. İntikam yöntemi ise 'kurt boğan'dır. Kürt halkının düşmanı kendisini 'kurt' olarak tanımladığı için, Kürt genci de kendisini 'kurt boğan' görüyor ve intikamını alıyor. Yazar, “Destavêtin”, “Gulê” ve “Qurbanko” hikayelerine ise kısa yer veriyor.

'ZİHİNSEL BİR KAPI ARALAMAK İSTEDİM'

Gurxenêq hikayesine özellikle vurgu yapan yazar, bu hikaye ile yeni bir yöntem denemek istediğini, yaşanan gözü kara saldırılara karşı zihinsel bir kapı aralamak istediğini belirtti. Yazar Sorgul, Kürdistanlıların her türlü saldırıları yıkabilecek güce sahip olduğunu vurguladı. 
Sorgul'ün çevirdiği ve aynı zamanda seslendirdiği birçok eseri bulunuyor.

KİMDİR?

Reşad Sorgul Amed'in Çınar ilçesine bağlı Qerqatke köyünde 1968 yılında dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Amed'de tamamlayan Sorgul, çocukluğundan ülke dışına çıkıncaya kadar tarım ile uğraştı. 1991 yılında Mısır'ın başkenti Kahire'ye giden Sorgul, burada 3 sene kaldı. Burada bir yıl Beyrut Üniversitesi'nde hukuk bölümünü okudu. 2 sene de El-Azhere Üniversitesi'nde tarih bölümünde eğitim aldı. 1994 yılında Kahire'den çıktı ve Almanya'nın Hannover kentine gitti. İki sene Baweriya dergisinde çalışan Sorgul, Mayıs 1997 yılında MED TV'de çalışmaya başladı. Daha sonra Medya TV, Roj TV, Nûçe TV, Newroz TV ve Ronahî TV televizyon kanallarında çalıştı. Şu an Stêrk TV'de çalışmasını sürdürüyor.

ESERLERİ
Veger (Temmuz 2001 - Rewşen Yayınları-Almanya)- Deneme
Evdalkovî (Şubat 2004 - Mezopotamya Yayınları- Almanya)- Anı
Seydayê Min (Şubat 2007 - Belki Yayınları / İstanbul)- Hikaye
Niqutî Dilê Min (Nisan 2010) - Welat Yayınları / İstanbul )- Roman
Pêjna Feqî (Kasım 2013) - Welat Yayınları / İstanbul )- Hikaye
 

...