Paris’te Kürt sinema etkinliği yapılıyor

Fransa’nın başkenti Paris’te, 20 ile 27 Ekim tarihleri arasında “Paris Kürt Film Festivali” ismiyle sinema etkinliği yapılıyor. Etkinlikte Kürdistan’ın 4 parçasından 31 Kürt filmi gösteriliyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te, 20 ile 27 Ekim tarihleri arasında “Paris Kürt Film Festivali” ismiyle sinema etkinliği yapılıyor. Etkinlikte Kürdistan’ın 4 parçasından 31 Kürt filmi gösteriliyor.

Fransa’nın başkenti Paris’te ilki 2006 yılında yapılan “Kürt Film Festivali” isimli sineme etkinliğinin 4’ncüsü bu yıl 20 ile 27 Ekim tarihleri arasında yapılıyor. Etkinlik çerçevesinde, 8 gün boyunca uzun, kısa ve belgesel olmak üzere toplam 31 film, gösteriliyor. Arlequin sinemasında açılışın yapılacağı etkinliğin filmleriyse Reflet Medicis sinemasında gösteriliyor. Sakine Cansız, Fidan Doğan Leyla Şaylemez ile Rojava’ya adanan festivalde, sinema severler yönetmenlerle buluşup, Kürt sineması üzerine sohbet etme imkanı bulacak. Paris Kürt Sinemacı ve Sanatçılar Kolektifi (COCDARK) ve Paris TEV-ÇAND tarafından ortak organize edilen sinema etkinliğine Hêvî, Meşvan, Memories on Stone, Mardan, Mavi Ring, Bekas, Pepuk, Berroj, Miraz, Baghdad Messi gibi filmler gösteriliyor. Etkinlik yarın saat: 19:00’da Arlequin sinemasında başlıyor. Etkinliğin açılışında müzisyen Tara Jaf’da bir dinleti verecek.

‘AMAÇ KÜRT FİLMLERİNİ SEYİRCİYLE BULUŞTURMAK’

Etkinlik tertip komitesi adına yapılan açıklamada, amaçları Kürt filmleriyle buluşturmak olduğu belirtilerek, “Kürt sineması son yıllarda 4 parçada ve Avrupa’da ciddi anlamda bir gelişme kaydediyor. Her yıl çok sayıda Kürt filmleri piyasaya çıkıyor. Bizde çıkan bu ürünleri Paris’te yaşayan insanlarımıza göstermek için böylesi bir etkinlik düzenliyoruz. Oldukça zengin bir programa sahip olan etkinlik çerçevesinde 31 film gösteriliyor. Birçok Kürt yönetmende etkinlikte hazır olacak” denildi. Komite, Paris’te yaşayan Kürdistanlara da etkinliğe katılım çağrısında bulundu. Kürt sinema etkinlik programına, www.festivalcinemakurde.com isimli adres üzeri ulaşabilir.