GÖRÜNTÜLÜ

Moskova’da Kürtçe ses yarışması düzenlendi

Rusya’nın başkenti Moskova’da Kürtçe ses yarışması düzenlendi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da Kürtçe ses yarışması düzenlendi. 

Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomisi ve Moskova Kürt Kültür Komitesi'nin ortak düzenlediği yarışmaya, Rusya’nın dokuz ayrı bölgesinden ve Kazakistan’dan 24 sanatçı katıldı. yarışma 1 Kasım Dünya Kobanê Günü vesilesiyle Kobanê'ye adandı. 

Smena Kültür Merkezi'nde yapılan yarışmaya Rusya’nın Tambov, Saratov, Volgograd, Belgorod, Krasnadar, Moskova, Stavrapol, Nijni-Novgorod, Adıgey kentlerinden ve Kazakistan’dan 24 sanatçı katıldı. 

Yarışmanın jüriliğini Moskova Hükümeti Halkla İlişkiler Konseyi Üyesi Hurşida Hamrakulova,  Sanatçı Rozerin Doğan, Tiyatrocu Şaliko Bekes, Rusya Kürtleri Ulusal ve Kültürel Federal Otonomi Eşbaşkanları Ferhat Patiye ve Liyana Smoyan yaptı. Yarışmada birinciliği Kazakistan’dan yarışmaya katılan Diyar Gasanov (11), ikinciliği Moskova’dan Angelina Kamisarova (14) üçüncülüğü ise Stavropol’dan Barzani Mamedov (24) aldı. 

Gün boyu süren yarışmaya sanatçıların yanı sıra halkın ilgisi de büyüktü. Sanatçılar Kürtçe, Rusça ve İngilizce dillerinde şarkılar söyledi.
 

...