Londra Kürt film festivali sona erdi

Bir hafta devam eden festivalde 30’un üzerinde uzun metrajlı film, belgesel film ve kısa film gösterildi.

Bu yıl dokuzuncusu gerçekleştirilen Londra Kürt Film Festivali düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

13 Kasım Cuma akşamı Hackney Town Hall’da yapılan resepsiyon ile başlayan 9’uncu Londra Kürt Film Festivali bir hafta devam eden gösterimlerden sonra Hackney Picturehouse’ta yapılan ödül töreni ile sona erdi. Beşinci Yılmaz Güney Kısa film yarışması kapsamında yarışan 10 kısa film içerisinden seçilen en iyi üç filmin gösterimi ile başlayan tören ödül töreni ile devam etti. Yapılan ödül töreni ardından dünyaca tanınan Kürt harp ustası Tara Jaff ve Abid Rostami mini bir müzik dinletisi sundu.

Suncem Koçer, Shiler Murdochy, Peri İbrahim, Laura Evers Johns ve Julia Sako’nun jüri üyesi olduğu beşinci Yılmaz Güney Kısa Film yarışmasında Serhat Karaaslan’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Dondurma’ birinci, Tahsin Özmen’in yönetmenliğini yaptığı Mast(Yoğurt) ikinci,  Kamiran Betasi’nin yönetmenliğini yaptığı ‘Uzun bir Gece’ üçüncü olarak seçildi. Jüri özel ödülü de, Iraj Mohammadi Razini’nin yaptığı ‘Ve Şimdi Erkek’ adlı filme verildi.

Bir hafta devam eden festivalde 30’un üzerinde uzun metrajlı film, belgesel film ve kısa film gösterildi. Festivale, Hisham Zaman, Ömer Leventoğlu, Hüseyin Karabey, Erol Mintaş, Kenan Korkmaz, Fariborz Kamkari, Sahim Omar Kalifa gibi usta kürt yönetmenlerin yanı sıra kürt film yapımcısı Mehmet Aktaş ta katıldı. Festival Kürtlerin yanısıra, yabancılar tarafından da yoğun ilgi gördü.

 

...