KNK Kürt Dil Bayramını kutladı

"Önemli olan, hepimizin ana diline sahip çıkması ve onu sevmesidir" diyen KNK Dil, Kültür ve Eğitim Komisyonu, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramını kutladı.

"Önemli olan, hepimizin ana diline sahip çıkması ve onu sevmesidir" diyen KNK Dil, Kültür ve Eğitim Komisyonu, 15 Mayıs Kürt Dil Bayramını kutladı.

Gün vesilesi ile yazılı açıklamada bulunan KNK Dil, Kültür ve Eğitim Komisyonu, Kürtçe'nin dünyanın en eski dillerinden olduğunu, diyalektik ve kelime hazinesi açısından zengin olduğunu belirterek, bu kelime deryasının bugüne kadar korunmasını gurur duyulacak bir durumu olduğunu belirtti.

OTOASİMİLASYON TEHLİKESİ

Dil'in toplumun kimliği olduğunu, Kürdistan'ın işgalci devletler arasında parçanlamasıyla Kürtçe'nin de işgal altında kaldığını, perişan olduğunu vurgulayan KNK, sömürgeci devletlerin asimilasyon politikalarından ziyade, otoasimilasyonun dil üzerinde tehlike teşkil ettiğini söyledi.

Kürt halkı olarak yeterince ana dilini sahiplenemediklerinin eleştirisini yapan KNK Dil, Kültür ve Eğitim Komisyonu, dile yönelik sergilenen bu umursamaz yaklaşımın, tüm Kürdistani parti ve siyasi güçlerin particilik tutumundan vazgeçmesi durumunda çözülebileceğini vurguladı.

Kürtçe'nin dünyalaşması açısından, Google dilleri arasına girmesini önemli bir adım olarak değerlendiren KNK, "Önemli olan hepimizin ana diline sahip çıkması ve onu sevmesidir" dedi.

Açıklamasının sonunda Kürt Dil Bayramını tüm Kürtlere kutlayan KNK, ilk dil öğretmeni olan Kürt Analarını selamladı.