Endülüs'te Öcalan’ın kitabına yoğun ilgi!

İspanya'nın Endülüs Bölgesi'nin Cadiz şehrinde sayın Öcalan'nın Demokratik Uygarlık Manifestosu’nun birinci cildi Uygarlık kitabının İspanyolcasının tanıtımı yapıldı.

Cadiz Basın Merkezi'nde gerçekleşen tanıtım toplantısına yoğun bir katılım ve ilgi oldu.

Toplantının sunumu KNK üyesi ve kitabın çevirmeni Mahmut Çolak Zerdeştî ile Kürt halkının dostları Joaquín Martinez ve Ignacio Súnico tarafından gerçekleştirildi.

Zerdeştî yaptığı sunumda kitabın Hispan dünyası için taşıdığı anlam ve öneme işaret etti. Zerdeştî sunumunda Kürt halk önderi Öcalan'nın tecrit durumunun sürdüğünü; başta Kürdistan olmak üzere dünya çapında protesto ve açlık grevlerinin yapılmakta olduğunu; DAİŞ çetelerine her türlü desteği sunan TC devletinin bununla yetinmediğini, en son Cerablus'u işgal ederek Rojava'nın birleşmesini engellemeyi amaçladığını; uluslararası medyanın buna sessiz kaldığını ya da bunu manipüle ettiğini belirtti; buna karşılık Kürdistan Devrimi'yle uluslararası alanda dayanışmada bulunmanın önemine işaret etti.

Zerdeşî ayrıca var olan etnik ve dini çatışmaların son bulmasının tek yolu olan Demokratik Konfederalizm projesinin sadece Kürt Halkı için değil, tüm Ortadoğu halkları için temel çözüm yolu olduğunu ifade etti.

Demokratik kitle örgütleri, insan hakları temsilcileri, yine çeşitli sol ve ilerici hareketlerin temsilcilerinin katıldığı tanıtım toplantısı süreç üzerine sorulan soru ve cevaplar, yine yapılan yoğun tartışmalarla son buldu.

Tanıtım yarın da yine Endülüs Bölgesi'nin Sevilla şehrinde olacak; ardından yine bu Otonom Bölgesi'nin Granada ve Malaga kentlerinde sürecek.

...