Direnenlere adanan Batman 7. Tiyatro Festivali başladı

Batman Belediyesi tarafından düzenlenen tiyatro festivali başladı. Festivalin ilk gününde, diktatörlerin halklara boyun eğdiremeyeceğinin işlendiği 'Sıltane Fîlan' oyunu da sahnelendi.

Batman Belediyesi tarafından "Direnen bir özle toplumsal tiyatroya" şiarıyla düzenlenen tiyatro festivali, bugün yürüyüşle başladı. Mizgin Kültür Merkezi önünden başlayan ve Yılmaz Güney Sineması önünde son bulan bir yürüyüşe, HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Hürriyet Kaytar, Batman Belediyesi Eş Başkan Yardımcıları Semra Güneş ve Aziz Aksin, yüzlerce sanatsever ve tiyatro oyuncuları katıldı. 

'SUR, CİZRE, SİLOPİ'DEKİ DİRENİŞÇİLERE ADIYORUZ'

Batman Belediyesi Eş Başkan Vekili Kaytar, yürüyüşün ardından Atatürk Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında konuşma yaptı. "Bu yıl yedincisini düzenlemiş olduğumuz Batman Belediyesi Tiyatro Festivalini her seneden daha anlamlı kılan şey, bu yıl düzenlenen festivali direnenlere adamış olmamızdır. Bu sene düzenlediğimiz festivali Sur'da, Cizre'de, Silopi'de direnen direnişçilere adıyoruz" diyen Kaytar, şunları belirtti: "Sanatı anlamlı kılan, sürecin ruhuna ayak uydurabilmektir. Süreci bütün acılara rağmen halka sunabilmektir. Ağır bir süreçten geçiyoruz. Bu ağırlığa rağmen sanatı halkla, çocuklarla buluşturdukları için bu festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

HDP Batman Milletvekili Becerikli ise "Bütün baskılara rağmen, görevden alınan arkadaşlara rağmen, belediyenin bütün bu imkânsızlıklarına rağmen 7. Tiyatro Günlerini düzenleyen Batman Belediyesi'ne ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum'' dedi.

Konuşmaların ardından, Duvara Karşı Tiyatro Topluluğu'ndan Vedat Kuşku'nun tek kişilik oyunu ve İlker Kılıçer'in Pandomim gösterisi sergilendi. Yılmaz Güney Sinema Salonu'nda oynanan oyunların ardından, Gülseven Medar Atatürk Parkı'nda kurulan sahnede halkla buluştu.

İLK GÜN, 'SILTANE FÎLAN' İLE SONA ERDİ

Festivalde, Batman Şehir Tiyatrosu tarafından da 'Sıltane Fîlan' oyunu sahnelendi. Yaşar Kemal'in "Filler Sultanı" romanından Çetoyê Zêdo'nun Kürtçeye uyarladığı oyunda, hiçbir diktatörlüğün halklara boyun eğdiremeyeceği işleniyor.