'Böğürtlen Zamanı 2' çıktı

Murat Türk'ün "Böğürtler Zamanı 2" kitabı Mezopotamya Yayınevi'nden çıktı.

Murat Türk'ün "Böğürtler Zamanı 2" kitabı Mezopotamya Yayınevi'nden çıktı.

Birinci kitabı çok satan ve okuyucu tarafından beğeni toplayan Murat Türk’ün kaleme aldığı 'Bögürtlen Zamanı'nın ikincisi basıldı. 160 sayfadan oluşan kitap, gerilla Şervan'ın arkadaşlarına ulaşmasından kısa bir süre yaşanan operasyon ve bu operasyonda bu defa başka arkadaşlarıyla yalnız kalmalarını anlatıyor. İlki kadar sürükleyici ve etkileyici olan kitaba Mezopotamya Yayınevi'nden ve stantlarından ulaşmak mümkün.

YAYINEVİNİN NOTU

"Macera tüm hızıyla kaldığı yerden, hem de artarak devam ediyor...

Uzun süredir heyecanla beklenen, Murat Türk’ün Böğürtlen Zamanı kitabının ikinci cildi sonunda okuyucuyla buluşuyor.

Hatırlanacağı gibi Böğürtlen Zamanı kitabının birinci cildinde gerilla Şervan, girdiği bir çatışmada yaralanmış, arkadaşları onu taşıyamadıkları ve kendilerini riske atamadıkları için saklamak zorunda kalmışlardı. Uzun bir bekleyişin ardından arkadaşlarının gelemeyeceğini gören Şervan, inisiyatifi eline almış ve yollara düşmüştü. Yaralı haliyle kilometrelerce yol kat etmiş, ciddi tehlikeler atlatmış, birkaç kez ölüm ve düşmanın eline geçmekle burun buruna gelmiş Şervan, uzun uğraşlar sonunda arkadaşlarına ulaşmıştı.

Elinizde bulunan Böğürtlen Zamanı 2'de Şervan’ın arkadaşlarına ulaşması ve sonrasında yaşananlar konu ediliyor.

Şervan’ın bulunduğu birlik tekrar bir operasyona maruz kalmıştır. Çıkan çatışmada Şervan bu defa Ararat isimli yaralı bir kadın yoldaşıyla birlikte gruptan kopar. Tam arkadaşlarını bulmuşken tekrar kaybetmesi, üstelik bu defa yaralı bir kadın yoldaşıyla birlikte yalnız kalması konu ediliyor. Acaba gerilla Şervan ve Ararat sağ salim arkadaşlarına ulaşabilecekler mi?

Birinci kitapta olduğu gibi ikinci kitap da okuyucularını etkisi altına alacak ve gerillalar Şervan ve Ararat ile tüm zorlukları, imkânsızlıkları, Kürdistan coğrafyasının güzelliklerini, yurtsever Kürt insanının fedakârlıklarını, hain Kürtlerin ihanetlerini birlikte yaşayacak, birlikte sevinecek, birlikte üzülecek ve birlikte nefret edecek.

Tüm okuyucuların bir nefeste bitireceği, bitene kadar elinden bırakamayacağı bu kitap, gerilla yaşamının zorluklarını ve güzelliklerini tüm çıplaklığıyla herkese yaşatacağına gönülden inanıyoruz."

MURAT TÜRK

1976 Amed-Bağlar doğumlu.

1990'da siyasal faaliyetlere başladı.

1992'de Özgürlük mücadelesine katıldı.

1995'te tutsak düştü.

Halen İzmir Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi’nde kalmakta.

Yazıları çeşitli gazete, dergi ve kitaplar yayımlandı.

Yayımlanmış kitapları: Böğürtlen Zamanı I, Köprüdeki Düşman 

2006 İsmet Baycan, öykü dalında mansiyon ödülü,

2008 Hüseyin Çelebi, öykü dalında birincilik ödülü,

2010 İsmet Baycan, öykü dalında ikincilik ödülü,

2012 2.Yılmaz Güney, öykü dalında eşdeğer ödülü aldı.