GÖRÜNTÜLÜ

Berlinale'de Altın Ayı ödülünü ‘Beden ve Ruh’ filmi aldı

67’inci Uluslararası Berlin Film Festivali'nde (Berlinale) Altın Ayı ödülüne Macar Yönetmen Ildiko Enyedi’nin ‘Beden ve Ruh’ (Teströl és lélekröl) filmi layık görüldü.

Almanya'nın başkenti Berlin'de bu 67’incisi düzenlenen festivalin ödülleri Berlinale Palast sinemasında düzenlenen törenle verildi.

Bu yılki Altın Ayı ödülüne Macar yönetmen Ildiko Enyedi’nin ‘Beden ve Ruh’ adlı filmi layık görülürken, en iyi yönetmen dalında ‘Gümüş Ayı’ ödülü ise Finlandiyalı yönetmen Aki Kaurismaeki’nin ‘Toivon tuoalla puolen’ (Umudun diğer yanı) adlı filmine verildi.

Festivalde en iyi erkek oyuncu ödülünü ‘Helle Nächte’ (Aydınlık Geceler) filmindeki rolüyle Avusturyalı aktör Georg Friedrich kazandı. En iyi kadın oyuncu ödülüne ise Güney Koreli yönetmen Hong Sangsoo’nun ‘On the Beach at Night Alone’ filmindeki rolüyle Kim Min-hee layık görüldü.

Fransız yönetmen Alain Gomis'in yönettiği ‘Felicite’ filmi ise Jüri Büyük Ödülü’nü alırken, ‘A Fantastic Woman’ (Harika Bir Kadın) filmini senaristleri Sebastin Leilo ve Gonzalo Maza en iyi senaryo dalındaki Gümüş Ayı ödüllerini aldılar.

Kısa metrajlı filmler arasında ise Altın Ayı ödülünü Portekizli yönetmen Diogo Costa Amarante’nin ‘Cidade Pequena’ filmi kazandı.

9 Şubat’ta başlayan 67’inci Uluslararası Berlin Film Festivali’nde 72 ülkeden toplamda 399 film gösterildi. Festivalin ödül töreninde Salı günü İstanbul’da ifade vermeye gittiği polis tarafından gözaltına alınan Die Welt gazetesi muhabiri Deniz Yücel’e destek mesajı verildi.