Albertslund Kürt Kültür Derneği kuruldu

Danimarka'nın Albertslund kenti ve çevresinde yaşayan Kürtler yeni bir dernek kurdular.

Danimarka Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nin öncülüğünde ve Kürt sivil toplum üyelerinin inisiyatif aldığı Albertslund Kürt Kültür Derneği, ilk genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. 
Beklenilenin üzerinde katılımla düzenlenen toplantıda,  Kürt halkının toplumsal ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir çatı örgütünün gerekliliği dolayısıyla böyle bir girişimin ortaya çıktığına vurgu yapıldı. Bu çatı örgütünün öz kaynakları ve ilgili kamu kurumlarıyla işbirliği içinde pilot projeler ve etkinlikler yapılacağı belirtildi. Toplantıda, derneğin çalışmalarıyla Kürt toplumunun kültürel ve sosyal yaşamına katkı sunmanın hedeflendiği belirtildi.

'ALTERNATİFLER OLUŞTURULMALI'

Kongrede, Kuzey Kürdistan'daki savaşa dikkat çekilerek, devlet tarafından kontrol edilen dini kurumlara alternatif yapıların oluşturulması gerektiği de ifade edildi.
Dindar Kürtlerin Diyanet camilerinde mazur kaldıkları devlet propagandalarının anlatıldığı kongrede, Danimarka'da Kürtlerin bu alanda eksik kaldıkları ve derneğin bu yönde bir çalışma yürütmesi de istendi. Derneğin resmi bir statü kazanmasının ardından bu ihtiyacı karşılayacak bir inanç komisyonunun kurulmasına karar verildi.
Dernek hukuk, eğitim, sağlık ve sosyal danışmanlık faaliyetleri dışında çocuklara, gençlere, kadınlara yönelik sosyal ve kültürel projeler geliştirmeyi amaçlıyor.
 

...