'7 Haziran zaferiyle halklar Bagok'ta buluşuyor'

Bu yıl "7 Haziran zaferiyle halklar Bagok'ta buluşuyor" sloganıyla 3'üncü Bagok Doğa ve Kültür Festivali başladı.

Nusaybin Belediyesi ve Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM) tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Bagok Doğa ve Kültür Festivali, "7 Haziran zaferiyle halklar Bagok'ta buluşuyor" sloganıyla başladı. 14 Haziran'a kadar sürecek olan festivale katılmak isteyen halk, sabah saatlerinde Nusaybin ilçesi Newroz Alanı'nda bir araya geldi.

Mardin'in diğer ilçe ve köylerinden de çok sayıda kişinin toplandığı alanda, oluşturulan konvoy ile festivalin organize edildiği Bagok Dağ'ına doğru yola çıktı. Onlarca araçlık konvoy, ilçeye bağlı Girmeli (Girêmîra) Mahallesi çıkışında asker ve polis tarafından kurulan kontrol noktasına takılırken, DBP ile HDP yöneticilerin askerlerle yaptığı görüşme sonucu arabaların tek tek kontrol edilmesiyle geçişlere izin verildi. Uzun süren aramaların ardından konvoy, tekrar yola çıkarak, Bagok'ta düzenlenen festival alanına ulaştı. 

HDP, DBP, MEYA-DER yöneticileri, bölgedeki belediye eş başkanları, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, KJA aktivistlerinin de katıldığı festivalde hazırlanan sahneye, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, PKK öncü kadroları ile farklı yer ve tarihlerde yaşamını yitiren gerillaların posterleri, PKK ve KCK bayrakları asıldı. 

Festivalde , Mitanni Kültür Merkezi Kadın Govend Ekibi ile tiyatro grupları sahne alacak. Koma Îzala, Koma Dengê Jinên Azad, sanatçı Helîme Omerî, Rojbîn ile Kadir Çat ise ezgileriyle hünerlerini sahneleyecek.