34. Mîhrîcana Govendên Kurdistan yarın başlıyor

34. Kurdistan Dans Festivali, "Kültürümüz Kimliğimizdir" mottosuya yarın Hannover’de başlıyor.

Avrupa’da yaşayan Kurdistanlıların en uzun soluklu kültür ve sanatsal festivali (Mîhrîcana Govendên Kurdistan), "Kültürümüz Kimliğimizdir" mottosuyla yarın Almanya’nın Hannover kentinde başlıyor. Bu yıl 34’üncüsü yapılacak ve iki gün sürecek festivale Almanya, İsviçre ve Fransa'dan 23 grup katılacak.

Kurdistan’ın farklı yörelerinden Kürt halk oyunlarının yarışacağı  Mîhrîcan’da, bu yıl Kürt kültürünü araştırma dalında ödül de verilecek.

Festivalin ilk günü (yarın) yüzlerce genç rengarenk ulusal giysileri, şal û şepikleri, al yazmaları, davul zurna ve erbaneleri ile Hannover merkez tren istasyonu önünde toplanarak geleneksel Mîhrîcan yürüyüşüne katılacak. Yürüyüşün amacı, Kurdistan’ın kadim kültürünü tanıtmak.

28 Mayıs Pazar günü yapılacak yarışmada ise 23 grup farklı yörelerin halk oyunlarını sergileyecek. Mîhrîcana Govendên Kurdistan’a katılacak olan gruplar ve oynayacakları yöreler şunlar:

Govenda Bêrîvan (Wesel) Semsûr yöresi; Evîna Welat Bi Hev re (Basel) Bedlîs yöresi, Koma Zarokên Rojê (Wesel) Amed; Koma Kaniya Spî (Celle) Amed; Koma Feraşîn (Berlin) Agirî; Koma Nûdem (Kiel) Riha; Govenda Arya-Mara (Köln) Riha, Koma Demhat (Zürich) Wan; Koma Kulîlkên Welat (Duisburg) Midyad; Koma Şehîd Delîl Çiyager (Berlin) Wan; Govenda Şehîd Serhat (Lerthe) Wan; Govenda Rojbîn (Paris) Riha; Koma Laleş (Celle) Colemerg; Koma Şiyar (Salzgitter) Weranşar; Govenda Nergizên Çiya (Den Haag) Gimgim; Govenda Baran (Koln) Bedlîs; Govenda Romanî (Köln) Qers; Govenda Ar (Wupertal) Çewlîk; Koma Dersim (Dortmund) Agirî.