TJK-E, Çarşema Sor'u kutladı, öz savunmayı selamladı

Çarşema Sor'u kutlayan TJK-E, soykırım planlarına dikkat çekti ve Êzidî halkının öz savunmasını selamladı.

TJK-E ÇARŞEMA SOR KUTLAMA

TJK-E, Êzidî halkının Çarşema Sor Bayramı vesilesiyle yazılı mesaj yayımladı.
Çarşema Sor'un kutlandığı mesajda, "78 fermanı yaşayan Êzidi halkı, tarih boyunca egemenlerce asimile edilmek, inançlarından koparılmak ve yaşadığı yerlerden sürgün edilmek istenmiştir. 2014'te DAİŞ'in saldırılarıyla büyük bir katliam yaşanmış ve kadınların birçoğu kaçırılarak kaybedilmiştir. Halk topraklarını terk etmeyerek Özgürlük Hareketinin de desteğiyle öz savunmasını gerçekleştirmiş ve çetelere büyük bir yenilgi yaşatmıştır" denildi.

Mesajda şunlar da ifade edildi:

Kürt halkına imha ve inkâr konseptiyle yaklaşan faşist TC, her seferinde KDP'yi de yanına alarak soykırım planlarını hedeflemektedir. Êzidî halkına yönelik bu katliamlar da bu politikaların bir sonucudur. Êzidi halkı, bu baskılara geçit vermeyerek, öz savunmasını geliştirerek, varlığını ve inancını korumuş ve özerk örgütlülüğünü oluşturmuştur.

Mücadelemiz cinsiyet özgürlükçü,ekolojik, demokratik toplum paradigmasını esas aldığı gibi tüm Ortadoğu topraklarında bu paradigmanın halkların kurtuluşunu sağlayacağını biliyoruz. Biz kadınlar, özgür Kurdistan topraklarında, Şengal'in statüye kavuşmasıyla, barış dolu yarınlarda Çarşema Sor'ların kutlanması için mücadeleyi büyüteceğimizin sözünü veriyoruz."