Şengal Diaspora Meclisi’nin açlık grevi 4’üncü gününde

Şengal Diaspora Meclisi’nin Fransa’nın Strasbourg kentinde Kürt Halk Önderi’yle acilen görüşülmesi, Şengal’in statüsünün uluslararası kurumlarca tanınması şiarıyla başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 4’üncü gününde.

Açlık grevine süresiz-dönüşümsüz olarak katılan Şengal Diaspora Meclisi’nin yanı sıra bazı Êzidî Kürt temsilciler de süreli olarak katılıyor. Eyleme dayanışma amacıyla katılan ilk grupta Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) yönetim ve üyelerinden 4 kişi de bulunuyor.

İlk 3 günde çok sayıda basın mensubu, Strasbourg Belediyesi yöneticileri ile açlık grevinin yapıldığı La Tres-Sainte-Trinité Kilisesi yönetimiyle görüşmeler yapan açlık grevi eylemcileri, bilgilendirme amaçlı çalışmalar da yapıyor. Dün Avrupa Konseyi (AK) ve İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) binalarının olduğu alanlar ile kent merkezinde bildiriler dağıtan eylemciler, bugün de yine kent merkezinde bildiriler dağıtarak, amaçlarına ilişkin duyarlılık oluşturmaya çalıştı.

BİRÇOK ALANDA BİLDİRİLER DAĞITILIYOR

ANF’ye bilgi veren Tertip Komitesi üyesi Sezai Uçar, eylemcilerin morallerinin oldukça yüksek olduğunu söyledi. Eylemcilerin sabah yaptıkları günlük rutin toplantılarıyla planlamalarını yaptıklarını kaydeden Uçar, bildiri dağıtımının yanı sıra alandan geçen Fransızların da sözlü olarak bilgilendirildiğini belirtti.

Şengal Diaspora Meclisi’nin açlık grevini Almanya ve İsviçre gibi komşu ülkeler ile Fransa’nın değişik kentlerinden gelen Kürdistanlılar da ziyaret ediyor. Ziyaretçiler eylemcilere destek olurken, açlık grevinin amaçlarına ilişkin de bilgilendiriliyor.

Açlık grevi eylemcileri yine birçok Fransız medya organıyla görüşmeler yaparken, günlük olarak da Kürt televizyon, radyo ve gazetelerine bilgilendirmelerde bulundular.

ÖCALAN’LA ACİL GÖRÜŞME, ŞENGAL’E STATÜ TALEBİ

Şengal Diaspora Meclisi yöneticileri, 23 Ağustos’da AK ve CPT binalarının olduğu ve 4 yılı aşkın bir süredir Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’nin devam ettiği alanda yaptıkları bir basın açıklamasıyla açlık grevine başlamışlardı. Açlık greviyle başta CPT olmak üzere sorumlu uluslararası kurumların acilen İmralı’ya bir heyet göndererek, Kürt Halk Önderi’nin durumuna ilişkin bilgi alınması talep ediliyor.

Eylemin bir diğer talebi ise, DAİŞ çetelerinin soykırım saldırısı ardından Kürt Özgürlük Hareketi’nin de çabalarıyla kurtarılan bölgelerde statü ve öz savunma hakkının uluslararası alanda tanınması.