‘Kapitalist moderniteye karşı alternatif konseptler ve Kürtlerin arayışı’ raflarda

Öcalan’ın Demokratik Modernite paradigmasından yola çıkarak 2012 yılında Almanya’da yapılan konferans konuşmalarından oluşan “Kapitalist moderniteye karşı alternatif konseptler ve Kürtlerin arayışı” kitabını okuyucuyla buluşturmaya hazırlanıyor.

Alternatif bir yayın çizgisini esas olan Amara Yayıncılık, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Modernite paradigmasından yola çıkarak 2012 yılında Almanya’da yapılan konferans konuşmalarından oluşan “Kapitalist moderniteye karşı alternatif konseptler ve Kürtlerin arayışı” kitabını okuyucuyla buluşturmaya hazırlanıyor. Kitabın raflarda yerini almasına kısa bir süre kala ANF ile konuşan Amara Yayıncılık Genel Yayın Yönetmeni Rıdvan Sain, kitapta Öcalan’ın konu hakkında düşüncelerinin yanı sıra alternatif konseptler üzerine çalışan sosyal bilimci, ekonomist, siyaset bilimci, insan hakları savunucuları, aktivistler ve politik mücadele yürütenlerden oluşan 25 konuşmacıya yer verildiğini aktardı.

KAPİTALİZMİN ÜRETTİĞİ SORULARA KARŞI ALTERNATİF ÇÖZÜM

Amara yayıncılık, “Kapitalist moderniteye karşı alternatif konseptler ve Kürtlerin arayışı” adlı kitabı okuyucuyla buluşturmaya hazırlanıyor. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın Demokratik Modernite paradigmasından yola çıkarak 2012 yılında Almanya’da yapılan konferans konuşmalarından oluşan ve daha önce Avrupa’da farklı dillerde basılan kitap, Amara yayıncılık sayesinde Türkçe çevirisiyle ilk kez raflarda yerini alacak. 2015 yılının Şubat ayında yayın hayatına başlayan Amara yayıncılığın genel yayın yönetmeni Rıdvan Sain, kapitalist moderniteye karşı demokratik modernite yayıncılığını esas aldığını aktardı. “Yayınevimiz, Demokratik Modernite paradigmasının teorisyeni ve uygulayıcısı Sayın Öcalan’ın düşüncelerinin yanı sıra, kapitalizm karşıtı hareketlerin ve düşünürlerin üzerinde yoğunlaştığı teorik meselelerin buluştuğu mekandır” diyen Sain, bu vesileyle Ortadoğu’nun en kangren olmuş sorunu olan Kürt sorunu başta olmak üzere kapitalizmin ürettiği sorunlara karşı yürütülen çözüm tartışmalarına katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

KİTAP POLİTİK MÜCADELE YÜRÜTEN 25 KONUŞMACIYA YER VERİYOR

Şimdiye kadar Abdullah Öcalan’ın 5 ciltlik “Demokratik Uygarlık Çözümü” adlı savunma setini ve “Bir Halkı Savunmak” kitabını yayınladıklarını anlatan Sain, önümüzdeki günlerde Avrupa’da farklı dillerde çıkan “Kapitalist Moderniteye Karşı Alternatif Konseptler ve Kürtlerin Arayışı” adlı kitabını Türkiye’de basacaklarını söyledi. Sain, kitabın 2012 yılında “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürdistan’da Barış” inisiyatifi tarafından Almanya’da düzenlenen ve Öcalan’ın Demokratik Modernite paradigması çerçevesinin tartışıldığı konferanstan yola çıktığını belirtti. Sain, bu konferansta görüşlerini ve deneyimlerini paylaşan çeşitli ülkelerden sosyal bilimci, ekonomist, siyaset bilimcilerin yanı sıra insan hakları savunucuları, aktivistler ve politik mücadele yürütenlerden oluşan 25 konuşmacının metinlerine yer verildiğini aktardı.

GEZİ’DEN ROJAVA’YA BÜYÜK BULUŞMA

Sain, “Kapitalist Moderniteye karşı Alternatif Konseptler ve Kürtlerin Arayışı” adlı kitabı okuyucuyla buluşturmalarının temel nedenini, “Gezi Parkı komünlerinden, Kazova işçilerinin fabrika işgaline, Rojava devriminden demokratik özyönetim direnişlerine kadar coğrafyamızda cereyan eden toplumsal hareket ve alternatif girişimleri bir nebze de olsa buluşturmaya çalıştık” diye açıkladı.

Merak edecek olanlar için kitabın kapağında yer alan triskele sembolüne de açıklık getiren Sain, üç sarmallı sembolün “Düz bir ilerleme yoktur, çözüme giden yol basit değildir” anlamını taşıdığını, bir belirsizliğe işaret ettiğini ve herkesin kendine göre bir anlam yükleyebileceğini ifade etti.