GÜNDEM 9 MAYIS 2024

Kurdistan ve Dünya gündeminden öne çıkan başlıklar

- İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları ve Rojava’ya yönelik saldırıları ve buna bağlı gelişmeler takip edilecek.

- Peace in Kurdistan kampanyasının sözcülerinden Prof. Jeff Miley, CPT’nin derhal harekete geçmesi, öncelikle de Abdullah Öcalan’ın sağlığıyla ilgili bilgilendirmede bulunması gerektiğini söyledi.

- Yüzyılın en büyük düşünürlerinden Edgar Morin, Kürt halkının özgürlük mücadelesine hayran olduğunu ifade ederek, “Kürt halkının özgürlük mücadelesi haklı bir davadır. Kürt halkı ve onun lideri Abdullah Öcalan için mücadele etmeliyiz”

- Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Cezaevi Komisyonu Eşsözcüsü Zeki Binbir, 30 yıl cezaevinde tutulan politik tutsakların keyfi kararlarla serbest bırakılmadığını söyledi.

- Amed'de 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı kutlamalarının startı verilecek.

- 4 Ekim 2022’de Süleymaniye’de katledilen şehit Nagihan Akarsel, Halep’te açılan okuma eviyle yaşatılıyor. 12 saat açık olan Şehit Nagihan Akarsel Okuma Evi’nde hem kitap okunuyor, hem de öğrencilerin çalışma mekanı olarak kullanılıyor.

- Wan’da “DEM Parti Belediyeleri işçi kıyımı yapıyor” iddiasıyla yapılan provokatif eylemlerin öncülüğünü yapan HAK-İŞ ve Hizmet-İş Van Şube Başkanı Fatih Akdeniz’in oğlunu ve yakınlarını torpille işe aldırdığı ortaya çıktı.