DKP/Birlik, Bayraktaroğlu ve 'tüm ölümsüzleri' andı

Ulaş Bayraktaroğlu'nu (Mehmet Kurnaz) anan DKP/Birlik, "Kitlelerin öz-örgütlülüklerinin önünü açacak bir mücadele dönemini örgütlemeliyiz" dedi.

DKP/Birlik, devrimci komutanlardan Ulaş Bayraktaroğlu'nu (Mehmet Kurnaz) şehadetinin 7. yıl dönümünde andı.

Açıklamada, ''Hareketimizin kurucu önderlerinden Ulaş Bayraktaroğlu (Mehmet Kurnaz) yoldaşın, Rakka’da, en ön cephede, IŞİD cihadçılığına karşı dövüşürken ölümsüzlüğe yürümesinin 7. yıldönümündeyiz. Devrimci Komünarlar olarak, her sene olduğu gibi bu senede, 9-16 Mayıs arasını, Ulaş Bayraktaroğlu yoldaş şahsında, tüm ölümsüzlerimizi; Suphi, Tamer, Rasih, Cemre, Robin, Doğan, İdil, Zahide, Cömert, Cihan, Hasan Ali, Ulaş Adalı, Bayram Ali, Nurhak, Mehmet Ali ve Ceren Güneş yoldaşları andığımız ve onların ismini saflarımızda bir savaş şiarı olarak bayraklaştırdığımız bir hafta olarak ele alıyoruz. Kan ve alın teriyle, hareketimizin harcını karmış her bir yoldaşımız, dün olduğu gibi bugün de, yolumuzu aydınlatmaya, bize kararlılık ve cesaret vermeye devam ediyor'' denildi. 

DKP/Birlik,  "Türkiye’de son 5 senedir yaşanmakta olan sürece baktığımızda, nesnel koşulların, devrimci bir yükseliş için, olabildiğince uygun olduğunu görmek zor değil. Üstelik, bu koşullar, her geçen gün daha da olgunlaşmakta" diye ekledi. 

"Kitlelerin öz-örgütlülüklerinin önünü açacak bir mücadele dönemini örgütlemeliyiz. Fiili-meşru mücadeleden, devrimci komünist bir önderliğin yürüteceği öncü savaşına uzanan bir köprü inşa etmeliyiz" vurgusunda bulunulan açıklamada, şunlar da belirtildi:

"Her bir yoldaşımız, erdemli bir oluş için, her türden sahip olmanın yabancılaştırıcı ve yozlaştırıcı cazibesini reddetmeli, tıpkı ölümsüzlerimiz gibi adanmış bir devrimciliği kendisinde ve kolektifinde hakim kılmak için sonsuz bir çaba göstermelidir. Devrimciliğin, ezilenlerin karşı şiddetinin varlığıyla; silah ve silahlı mücadeleyle koşullu olduğunu bilerek, hiçbir yerdeyken her yerde olmanın kudretine erişebilmek için kendisini hazırlamalıdır."