Cinayetten tutuklu bulunan polisin dosyasındaki deliller yakıldı!

İzmir Menemen’de Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nde görevli polis Deniz G., 12 Aralık 2014’te akrabalarıyla tartışan Emrah Demir’i silahıyla doğrudan ateş ederek vurmuştu.

İzmir’de Deniz G. İsimli polisin ‘kasten öldürme’ suçundan tutuklanmasına delil olan kıyafetler Menemen Merkez Jandarma Karakolu’nda yakılarak imha edildi. Aile Avukattı Nezahat Paşa,  delillerin karatılmak istendiğini belirterek, “Yargılanan bir polis memuru, burada kasıtlı bir işlem yapılmış” dedi.

İzmir Menemen’de  Çevik Kuvvet Müdürlüğü’nde görevli polis Deniz G., 12 Aralık 2014’te akrabalarıyla tartışan Emrah Demir’i silahıyla doğrudan ateş ederek vurmuştu. Polis Deniz G., ‘kasten öldürme‘ suçundan yargılandığı davada bir yıl sonra tutuklanmıştı.

Menemen Sulh Ceza Hakimliği tarafından “taksirle ölüme sebebiyet vermek” suçundan açılan dava, sanık Deniz.G.’nin “TCK’nin 81. maddesinde düzenlenen 'kasten öldürme suçunu oluşturabileceği', bu konudaki delilleri değerlendirme görevinin üst dereceli ağır ceza mahkemesine ait olduğu anlaşıldığından” görevsizlik kararı verilerek, Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmişti.

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi de, Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosya savcısı tarafından muhafaza altına alınmak üzere Menemen Merkez Jandarma Karakolu Komutanlığı’na gönderdiği dosyadaki Emrah Demir’e ait delil poşetini muhafaza için  istetti.

‘DOSYADAKİ TEK DELİL YAKILARAK İMHA EDİLDİ’

Ancak mahkeme heyetine verilen cevap bir skandalı ortaya çıkardı. Dosyadaki tek delil olan elbise poşeti ‘yakılarak imha edilmişti’.

Delil poşeti, Menemen Merkez Jandarma Karakolu Komutanlığı’nda, Asayiş Tim Komutanı Selçuk D.’ye 02.02.2015 tarihinde teslim edildiği ve UYAP sorgusunda da tespit edilip, Karakol talimat evrak defterine eklenmişti.

‘SAVCI TALİMAT VERDİ JANDARMA YAKTI’

Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bir tutanakla, ‘delil poşetinin yakıldığı’ bilgisini veren Menemen Merkez Karakolu, gönderdiği tutanak yazısında, “Delil poşetinin aranması neticesinde delil poşetinin bırakılmış olduğu yerde olmadığı. Merkez Jandarma  Karakolunda çalışan personeller tarafından yapılan araştırmada da delil poşetinden kimsenin haberi olmadığı tespit edilmiştir. Ancak halen Menemen Jandarma Karakol Komutasındaki Asayiş Tim Komutan Yardımcısı görevinde bulunan şu an geçici görev ile Bosna Hersek ülkesinde görevli olan Uzm. J. Kad. Çvş Taner Y. ile j. Asb Çvş. Selçuk D. ve j. Kd. BÇVŞ. Kazım S. arasındaki hoparlörü açık bir şekilde yapılan görüşmede. Taner Y. İsimli şahsın bahse konu olan delil poşetini odasının düzenlenmesi aşamasında olayın Dosya Savcısı ile yapmış olduğu telefon görüşme sonrası almış olduğu sözlü talimat doğrultusunda yakarak imha ettiğini söylemiştir” ifadelerini kullandı.

‘YAKILMADAN ÖNCE YAZIŞMA YAPILMIŞ’

Menemen Merkez Karakol Komutanlığınca tutulan tutanakta, yakılan delillere ilişkin ek olarak şunlar da kaydedildi: “Bu telefon konuşmasına hoparlör açık olmasından dolayı Menemen MRK. J. KRK Komutanı Kazım S. ve Menemen Merkez Jandarma Karakol Komutanlığında görevli Asayiş Tim Komutanı B. Ahmet Ö. İsimli şahsın tanık olduğu tespit edilmiştir. Ayrıca Selçuk D. isimli şahıs ile Taner Y. isimli şahsın Whatsapp ismindeki sosyal paylaşım sitesinde bahse konu olan delil poşeti hakkında yazışma yaptıkları tespit edilmiştir. Bu yazışma neticesinde Taner Y. isimli şahsın  bahse konu delil poşetini dosya savcısından almış olduğu talimat  doğrultusunda yakarak imha ettiği tespit edilmiştir. Bu sebeplerden dolayı ilgili Karşıyaka 2. Ağır Ceza Mahkemesinin komutanlığımızdan istemiş olduğu bahse konu delil poşetinin Adli Emanete kaldırılması hususu ve inceleme için gönderilmesi talimatı yerine getirilemediğine dair bu tutanak tarafımızca hazırlanmıştır. “

‘DELİLLER KARARTILMAYA ÇALIŞILIYOR’

Aile Avukatı Nezahat Paşa, kıyafetleri yakan ve emri veren personel hakkında suç duyurusunda bulunacağını ifade ederek, delillerin karartılmasına dönük bir işlem yapıldığını belirti. Paşa, “Dosyadaki en önemli delillin elbiseler olduğu biliniyordu. Burada bir ihmal değil kasıt var. Atış mesafesinin belirlenebilmesi için hayati önem taşıyordu bu elbiseler. Zaten ilk Adli Tıp Kurumu raporunda da atışın bitişik olmadığı belirlenmişti. Davanın seyrini değiştirecek delillerin yakılması kabul edilemez. Burada yargılanan bir polis memuru, o yüzden ihmal olduğunu düşünemeyiz” şeklinde konuştu. 

...